Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

''Λουκετο'' στους συνδεσμους φιλαθλων προβλεπει το νεο νομοσχεδιο

Η κατάργηση των συνδέσμων φιλάθλων που θα αντικατασταθούν από λέσχες φιλάθλων είναι από τις βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου κατά της βίας το οποίο παρουσίασαν ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.


Παράλληλα όμως προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών για παραβατικές συμπεριφορές μέσα και έξω από το γήπεδο ενώ πλέον η αποκλειστική ευθύνη πηγαίνει στις ομάδες καθώς τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας δικαιούνται για πρώτη φορά να διεξάγουν σωματική έρευνα και να απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο σε όσους φιλάθλους τον αρνηθούν.

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2008

Πότε ακριβώς έχει τα 100ά γενέθλιά του ο Παναθηναϊκός

* Το έτος ίδρυσης (1908) δεν επιδέχεται αμφισβήτηση καθώς το μαρτυρούν όλες οι γραπτές πηγές, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη η ημερομηνίαΟι αναφορές διίστανται ανάμεσα στην 3η ή στην 6η Φεβρουαρίου (16 και 19 αντίστοιχα με το ισχύον γρηγοριανό ημερολόγιο) και στον Σεπτέμβριο ή στον Δεκέμβριο του 1908


Τα 100ά γενέθλιά του γιορτάζει εφέτος ο Παναθηναϊκός. Και το ότι ιδρύθηκε το 1908 δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το μαρτυρούν όλες οι γραπτές αναφορές από τότε ως σήμερα. Το αναφέρουν στα βιβλία τους κορυφαίοι αθλητικοί παράγοντες του 20ού αιώνα. Εκείνο το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της ιδρυτικής συνέλευσης. Προσφάτως η εφημερίδα «Ντέρμπι» αποκάλυψε ότι στο 1ο επίσημο δελτίο το οποίο κυκλοφόρησε ο ΣΕΓΑΣ το 1910 αναφέρεται ως ημερομηνία ίδρυσης του Παναθηναϊκού η 3η Φεβρουαρίου 1908. Ακριβώς σαν σήμερα δηλαδή, αλλά με το παλαιό (ιουλιανό) ημερολόγιο... Η εφημερίδα «Πατρίς» στο φύλλο της 8ης Φεβρουαρίου 1911 αναφέρει ως ημερομηνία ίδρυσης του Παναθηναϊκού την 6η Φεβρουαρίου 1908. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1908, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι η ιδέα του ιδρυτή των Πρασίνων Γιώργου Καλαφάτη έλαβε σάρκα και οστά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.