Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοίγει η εταιρεία αθλητικού στοιχήματος Stanleybet

Η Stanleybet International ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως εξασκεί «το νόμιμο δικαίωμα της να παρέχει τις υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε αντίστοιχη κίνηση (χωρίς, δηλαδή, να διαθέτει άδεια) είχε προχωρήσει η εταιρεία πριν από λίγα χρόνια στην Ιταλία, όπου ίσχυαν αντίστοιχες ρυθμίσεις με τη χώρα μας.
Στη συνέχεια, οι ιταλικές αρχές έκλεισαν τα καταστήματα της εταιρείας και αυτή με τη σειρά της προσέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου και δικαιώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα αποκλειστικής διενέργειας τυχερών παιχνιδιών και παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα μέχρι το 2020.

ΟΠΑΠ: Απειλεί με πρόστιμα και αποζημιώσεις την Stanleybet

Σε πυρετώδεις συσκέψεις προκειμένου να επιλέξει τον τρόπο αντίδρασης στη ξάφνικη είδηση για άνοιγμα δυο πρακτορείων της Stanleybet International βρίσκεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ που πιάστηκε εξ απήνης αλλά δήλωσε ότι θα προβεί στις αναγκαίες νομικές διαδικασίες, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηεμμανουήλ στο Reuters. Πριν από λίγο, πάντως, η ΟΠΑΠ διέρρευσε την απορία της για την κίνηση της Stanleybet, επισημαίνοντας ότι οι παραβάτες των εθνικών δικαιωμάτων θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Ο άρχοντας του τζόγου


Ενας Έλληνας έπαιξε στο καζίνο, μέσα σε 14 μήνες, ένα δισεκατομμύριο, 400 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Δηλαδή 777 εκατομμύρια Ευρώ!

Τελικά βγήκε χαμένος με 35 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία δικογραφίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.