Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Υπεγράφη η σύμβαση ΟΠΑΠ-πρακτόρων

Σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τους πράκτορες προχωρεί ο ΟΠΑΠ ενισχύοντας την σχέση ΟΠΑΠ ΑΕ και των πρακτόρων της. Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΟΠΑΠ και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πρακτόρων ΠΟΕΠΠΠ, Κ.Τοπτσίδη.

Η σύμβαση αυτή κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων και δίνει τέλος στην εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και πενήντα χρόνια σχετικά με τη σχέση του ΟΠΑΠ και του δικτύου πρακτορείων της.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Η απαγόρευση καπνίσματος βλάπτει τα έσοδα του ΟΠΑΠ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΖΙΝΩΝ


Του ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

Πτώση στα έσοδα του ΟΠΑΠ από την απαγόρευση του καπνίσματος βλέπουν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων, Προειδοποιούν μάλιστα για προσφυγή σε ένδικα μέσα, εάν εξακολουθήσει να ισχύει η εξαίρεση των καζίνων από τον σχετικό νόμο.

Την ίδια στιγμή, φωτιές ανάβει και το θέμα της φορολόγησης των διανεμηθέντων κερδών από το πρώτο ευρώ: την περασμένη Πέμπτη οι πράκτορες διέκοψαν τη συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΠ προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις για το αν θα εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος.


Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Λιμάχερ: "Έτσι στήνονται οι αγώνες"


Ο Πέτερ Λιμάχερ εργάζεται ως νομικός στο πειθαρχικό τμήμα της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν της Ελβετίας
Ο Πέτερ Λιμάχερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" αποκάλυψε πως στήνονται τα παιχνίδια στον παράνομο τζόγο, πόσα χρήματα διακινούνται, ενώ υπάρχουν υποψίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε ελληνικούς αγώνες, όπως αναφέρει.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΠΑΠ-Ιντερνετικό στοίχημα: Σημειώσατε 1! Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης

Της Μαρίνα Πρωτονοταρίου
Υπέρ των μονοπωλίων τυχερών παιχνιδιών τάχθηκε η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση C-42/07 για την Liga portuguesa de Futebol Profissional (CA/LPFP).

O Πρόεδρος του ΟΠΑΠ δήλωσε ότι "πετύχαμε όλους μας τους στόχους" εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση ενώ σύντομα αναμένται και επίσημη ανακοίνωσή του. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι ο περιορισμός της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών επιτρέπεται ή δικαιολογείται από επιτακτικούς λόγους γενικού συμφέροντος. Επίσης ότι τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να καθορίζουν τους σκοπούς της πολιτικής τους στον τομέα των τυχερών παιγνίων όπως την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία των καταναλωτών από απάτες διαπραττόμενες από τους επιχειρηματικούς φορείς που τα διοργανώνουν.