Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Διπλό» στο λιμάνι με Καπουράνη


Το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 2 Δεκεμβρίου 1995, έκανε τον Γιώργο Καπουράνη... σύνθημα!

Οι οπαδοί του "τριφυλλιού" τίμησαν και με το παραπάνω τον ικανό μεσοαμυντικό, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στο 90' και δεν αστόχησε προ του Στρακόσα γράφοντας το τελικό 1-2.
Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να αποδράσει για άλλη μία φορά από το "Καραϊσκάκη", παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και είχε χάσει πολλές ευκαιρίες για να "καθαρίσει" νωρίτερα το παιχνίδι.


Οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του ματς με γκολ του Μπορέλι στο 51', αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και έφτασε στην ισοφάριση με τον Καραπιάλη (59'). Στα επόμενα λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν, έχασαν μέχρι και πέναλτι με τον Σκαρτάδο (μεγάλη η απόκρουση του Βάντσικ), αλλά στο τέλος γνώρισαν μία οδυνηρή ήττα, η οποία τους έσπασε το αήττητο και τους έκοψε τη φόρα για τον τίτλο.

Με την ήττα αυτή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Σταύρο Διαμαντόπουλο, τον οποίο άλλωστε ο κόσμος δεν είχε αποδεχθεί ποτέ ως προπονητή του Ολυμπιακού. Οσο για τον Παναθηναϊκό; Απέδειξε ότι είχε το "μέταλλο" της μεγάλης ομάδας εκείνη τη χρονιά, η οποία άλλωστε εξελίχθηκε σε μία από τις καλύτερες της ιστορίας του, με την κατάκτηση του τίτλου και την πορεία έως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2
(59' Καραπιάλης - 51' Μπορέλι, 90' Καπουράνης)



Ολυμπιακός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Στρακόσα, Κρεμενλίεφ, Καραταΐδης, Σκαρτάδος, Αμανατίδης (61' Μαρινάκης), Πασσαλής (82' Γεωργάτος), Καλαντζής, Αλεξανδρής (55' Γκώνιας), Γιουσκόβιακ, Καραπιάλης, Ίβιτς.



Παναθηναϊκός (Χουάν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Μαραγκός, Μπορέλι (90'+ Γκούμας), Καπουράνης, Βαζέχα (58' Χριστοδούλου), Γ.Χ. Γεωργιάδης, Δώνης (79' Λαγωνικάκης).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου