Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Προτεραιότητα τα VLTs

Η νέα διοίκηση επιδιώκει να καταργήσει το πλέγμα των αγκυλώσεων και γι' αυτό έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα νομικών, η οποίο, οε συνεργασία με τη διοικητική ομάδα, συντάσσει το νέο σχέδιο διοίκησης του ΟΠΑΠ.  Το διοικητικό συμβούλιο έχει συγκρωτιθεί με νέα σύνθεση ενώ ανσυγκροτήθηκαν επίσης επιτροπές ελέγχου αμοιβών, διαφάνειας κ.λπ.

Τοποθετήθηκε η νέα διοίκηση και οι αξιολογήσεις των προσώπων θα συνεχιστούν και για τις χαμηλότερες βαθμίδες του στελεχιακού δυναμικού. Στόχος είναι το επόμενο εξάμηνο να έχει αναδιοργανωθεί πλήρως το μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του ΟΠΑΠ.

Κορυφαία  προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ είναι να προχωρήσει η υπόθεση με τα VLTs, τα ΒιντεοΛόττο.

Ο ΟΠΑΠ έχει πληρώσει  από τον Νοέμβριο του 2011 ποσό ύψους 560 εκατ. ευρώ -καταβάλλοντος 16.000 ευρώ για καθεμία από τις 35.000 συσκευές- προκειμένου να πάρει τη σχετική άδεια.

Ο Οργανισμός μάλιστα, για να δώσει το συγκεκριμένο ποσό στο Δημόσιο είχε προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό, για τον οποίο πληρώνει σήμερα τόκους.  Λόγω των οικονομικών επιβαρύνσεων από την υπόθεση των βιντεοΚόττο και επειδή δεν έχουν γίνει ενέργειες για να προωθηθούν, η διοίκηση θα δώσει έμφαση προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο το δεύτερο εξάμηνο του 2014 να τοποθετηθούν στην αγορά τα πρώτα βιντεολόττο.

Αυτή  τη στιγμή δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός για την επιλογή των συνεργατών, ενώ η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων δεν έχει εκδώσει ακόμη ούτε τον κανονισμό λειτουργίας γι' αυτά.  Ο κανονισμός αποτελεί το πρώτο κρίσιμο Βήμα, καθώς με αυτόν ορίζονται τα παιχνίδια, οι προδιαγραφές του συστήματος και μια σειρά άλλων κρίσιμων παραμέτρων για να προχωρήσει η υπόθεση των VLTs.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου