Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Adiόs europa είπε ο ΠΑΟ που υποκλήθηκε στη Μπαρτσελόνα

Εκ προοιμίου το έργο του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολο απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη και έγινε ακόμα δυσκολότερο, όταν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, οι πράσινοι μάθαιναν, ότι η Ρούμπιν Καζάν κέρδιζε (1-0) την Κοπεγχάγη και πλέον ήθελαν πάση θυσία βαθμό ή βαθμούς για να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μετά τον Δεκέμβριο.

Το «τριφύλλι» είχε την ευκαιρία να φτιάξει τη μοίρα του αγώνα, αλλά ο Σισέ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 20′ και έτσι, όταν η… μηχανή των καταλανών πήρε για τα καλά μπρος πέτυχε τρία γκολ, με τον Τζόρβα να σώνει άλλα τόσα και τους πράσινους να πηγαίνουν την τελευταία αγωνιστική στην Κοπεγχάγη σε ένα άνευ ουσίας παιχνίδι, αφού αποκλείστηκαν πρόωρα από την Ευρώπη. Την ίδια ώρα η ισπανική ομάδα και ο Γκουαρντιόλα έσπαγαν την δυσμενή για εκείνους παράδοση, που τους ήθελε στις προηγούμενες επισκέψεις τους στην Αθήνα να φεύγουν με κατεβασμένο κεφάλι και εξασφάλισαν και την πρωτιά του ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με την αναμενόμενη ενδεκάδα, αλλά σχηματισμός του εντός αγωνιστικού χώρου ήταν 4-4-1-1 με τον Λουίς Γκαρσία ελεύθερο πίσω από τον Σισέ, προσπαθώντας να τροφοδοτεί τον γάλλο επιθετικό. Η Μπαρτσελόνα κατέβηκε με το κλασικό 4-3-3, με αιχμές τους Μέσι, Βίγια και Πέδρο.


Ισπανική υπεροχή, δίχως απειλή

Οι μπλαουγκράνα είχαν την υπεροχή και με το τρομερό passing game έφταναν σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Τζόρβα, όμως οι πράσινοι δεν τους επέτρεπαν να μπουν μέσα και έτσι δεν απειλούνταν. Το πρώτο σουτ έγινε από μακρινή απόσταση από τον Μασκεράνο στο 17′, με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να μπλοκάρει.



Τεράστια ευκαιρία ο Σισέ

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 20ό λεπτό της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να χάνουν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Από μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Σισέ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Βαλντές, όμως ο γάλλος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, που απέκρουσε σωτήρια.


Προειδοποίηση και γκολ

Οι καταλανοί απάντησαν στην ευκαιρία του Σισέ, έξι λεπτά αργότερα με τον Τσάβι να επιχειρεί ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Τζόρβας. Στην εξέλιξη της φάσης, από το κόρνερ και το διώξιμο των αμυντικών του Παναθηναϊκού, η μπάλα έφτασε στον Ντάνιελ Άλβες, ο οποίος έβγαλε κάθετη στον Πέδρο, που πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα του τριφυλλιού και άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα στο 27ο λεπτό.





Πολιορκία στα καρέ


Δέκα λεπτά αργότερα (37′), o Αντριάνο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά με τον Βίγια να βάζει την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 40′, όταν ο Μέσι με ενδιάμεσο τον Ινιέστα βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Βίγια, αλλά ο Τζόρβας βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε σε κόρνερ. Το τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου ήταν… εφιαλτικό για την άμυνα του τριφυλλιού με τον Τζόρβα να αποκρούει τα σουτ του Πέδρο στο 43′ και του Βίγια στο 44′, πριν ο Ρόσι σφυρίξει λυτρωτικά για να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια.


Δημούτσος αντί Μαρίνου

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Δημούτσο να παίρνει τη θέση του Μαρίνου για να δώσει πιο επιθετική πνοή. ο Αντριάνο που ήταν αρκετά δραστήριος στο 52′ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, το οποίο έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Τζόρβας. Στο 61′ σουτ του Πέδρο, έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια.


Ο Μέσι πρόλαβε τον… Πετρόπουλο

Ο Φερέιρα είχε σηκώσει για να περάσει τον Πετρόπουλο δίπλα στον Σισέ κάνοντας το σύστημα 4-4-2, ώστε να διεκδικήσουν οι πράσινοι το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η Μπαρτσελόνα που έψαχνε ένα δεύτερο γκολ πρόλαβε την αλλαγή του πορτογάλου τεχνικού και με ένα εκπληκτικό τέρμα (Άλβες, Ινιέστα, Αντριάνο, Μέσι άλλαξαν ταχύτατα τη μπάλα με τον τελευταίο να την στέλνει στα δίχτυα), ουσιαστικά καθάρισε το ματς στο 62′.


Αλλαγές ο Φερέιρα, γκολ η Μπάρτσα

Τελικά ο Πετρόπουλος πέρασε μετά το 0-2, στη θέση του Λουίς Γκαρσία στο 63′ ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Φερέιρα έκλεισε τις αλλαγές του με τον Πλεσί αντί του Κατσουράνη, που πέρασε… απαρατήρητος. Κι ενώ οι πράσινοι έκαναν αλλαγές, η Μπαρτσελόνα έχανε ευκαιρίες (68′ σέντρα-σουτ του Αντριάνο έβγαλε σε κόρνερ ο Τζόρβας) και πετύχαινε και τρίτο γκολ με τον Πέδρο στο 69′.



Έριξαν ταχύτητα

Μετά το 0-3, ο Γκουαρντιόλα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Αμπιντάλ και Κεϊτά να αντικαθιστούν τους Τσάβι και Πικέ. Στο 75΄ο εξαιρετικός Αντριάνο άφηνε τη θέση του στον Μάξγουελ και κάπου εκεί η Μπάρτσα κατέβασε ταχύτητα και ενόψει του ντέρμπι με την Ρεάλ στην Ισπανία την Δευτέρα.


 

Μπήκε μέσα οπαδός

Το… κλου της βραδιάς ήταν η είσοδος ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, στο 78′, όταν μέχρι να τον πιάσουν οι σεκιούριτι πρόλαβε να… χαιρετήσει τον Μέσι. Στη συνέχεια ο κόσμος του Παναθηναϊκού έστησε μια… γιορτή ανάβοντας καπνογόνα και λέγοντας συνθήματα, όμως με την χρήση των καπνογόνων φέρνουν τους πράσινους να φλερτάρουν με τιμωρία.




Το φιλμ του αγώνα…

6′ Ο Λουίς Γκαρσία πίεσε τον Πικέ, ο οποίος μπερδεύτηκε με τον Βαλντές και ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού παραλίγο να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι Ισπανοί έδιωξαν όπως – όπως σε κόρνερ.

20′ Εξαιρετική πάσα του Χριστοδουλόπουλου λίγο πίσω από τη σέντρα και αριστερά, ο Σισέ μπήκε στην περιοχή της Μπαρτσελόνα και σούταρε από θέση τετ-α-τετ με τον Βαλντές, ο οποίος έσωσε την εστία του διώχνοντας με το αριστερό χέρι.

26′ Επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Αντριάνο λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, ο Τζόρβας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

27′ ΓΚΟΛ 0-1: Με την εκτέλεση του κόρνερ, η Μπαρτσελόνα γύρισε ωραία τη μπάλα από δεξιά, ο Ντάνι Άλβες έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Πέδρο και αυτός από θέση μέσα δεξιά πλάσαρε διαγώνια προλαβαίνοντας το τάκλιν του Βύντρα, αλλά και την έξοδο του Τζόρβα.

32′ Καλή προσπάθεια από τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Βαλντές.

40′ Καταπληκτική πάσα του Μέσι, ο Ινιέστα άφησε έξυπνα να περάσει η μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Βίγια πλάσαρε από θέση μέσα αριστερά για να διώξει ο Τζόρβας σε κόρνερ.

44′ Διπλή ευκαιρία για τη Μπαρτσελόνα που έστω και για ένα λεπτό έπαιξε… play station. Ο Τζόρβας έκανε δύο συνεχείς αποκρούσεις κρατώντας «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Αρχικά έδιωξε σε τετ-α-τετ του Πέδρο και στη συνέχεια είπε «όχι» σε φαλτσαριστό σουτ του Βίγια.

49′ Ο Σισέ πήγε να φύγει σε θέση τετ-α-τετ με τον Βαλντές, αλλά και πάλι κόπηκε με οφ σάιντ, το οποίο ήταν σωστό έστω και… οριακά.

51′ Καλό σουτ του Αντριάνο από θέση έξω αριστερά, αναγκάζοντας τον Τζόρβα σε νέα εντυπωσιακή απόκρουση.

61′ Ωραίο σουτ του Πέδρο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Τζόρβα.

62′ ΓΚΟΛ 0-2: Μοναδικός συνδυασμός των παικτών της Μπαρτσελόνα, με τους Ινιέστα, Αντριάνο και Μέσι να παίζουν ξανά… play station και τον Αργεντινό να πλασάρει εύστοχα έστω και υπό πίεση για το 0-2.

68′ Ωραίο διαγώνιο σουτ του Αντριάνο έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ.

69′ ΓΚΟΛ 0-3: Ο Πέδρο δέχτηκε ωραία πάσα από τον Ινιέστα και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-3.

77′ Σχόλιο: Είσοδος οπαδού αλά… Jimmy Jump, ο οποίος έτρεξε προς το μέρος του Μέσι και του έκανε την γνωστή… χειρονομία, λίγο πριν τον συλλάβει η ασφάλεια του γηπέδου.

78′ Σχόλιο: Διακοπή δύο λεπτών στο παιχνίδι από τον Ιταλό διαιτητή, λόγω νέας χρήσης των λέιζερ και φωτοβολίδων από την εξέδρα.




Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Δημούτσος – Πικέ





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (67′ Πλεσί), Μαρίνος (46′ Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Γκαρσία (64′ Πετρόπουλος), Σισέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (71′ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (77′ Μάξουελ), Τσάβι (71′ Κεϊτά), Μασεράνο, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου