Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πρόκριση με «ερυθρόλευκο» πάρτι

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2008 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Χέρτα Βερολίνου στο Φάληρο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η γερμανική ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν ο Μάρκο Πάντελιτς πραγματοποιούσε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημά της, ωστόσο η αντίστασή της κράτησε μόνο το πρώτο 45λεπτο.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1. Ο Νικοπολίδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ντομί στο αριστερό, ενώ στο κέντρο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ζεβλάκοβ. Οι Πατσατζόγλου και Ντουντού αγωνίστηκαν ως κεντρικοί μέσοι, με τον Γκαλέτι δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Τζόρτζεβιτς αριστερά και τον Μπελούτσι σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από το μοναδικό προωθημένο Ντιόγκο.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο έφτασαν κοντά σε ένα γκολ, όμως δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.  Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο 48΄ Μπελούτσι μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Πατσατζόγλου, ο τελευταίος έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.  Στο 54΄ο Τζόρτζεβιτς εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, ο Ντουντού πιάνει την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ντρόμπνι κάνοντας το 1-0.

 Στο 67΄ο Ντουντού, ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Φον Μπέργκεν και ο  Γκαλέτι ευστόχησε από τη λευκή βούλα διαμορφώνοντας το 2-0.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε  πέτυχε ακόμα δύο τέρματα. Στο 86', ο Λέτο έσωσε μία χαμένη μπαλιά στο ύψος του κόρνερ, σέντραρε από τα δεξιά στον Τοροσίδη και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το  3-0. Στο 89' ο Λέτο δίνει την μπάλα  στον Ντομί, ο τελευταίος μέσα στην περιοχή δίνει στον Ντιόγο και ο Βραζιλιάνος στην κίνηση κάνει το  τελικό 4-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.   Αυτή ήταν η δωδέκατη  του Ολυμπιακού σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Καραϊσκάκη».

Έτσι οι Πειραιώτες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο 2ο όμιλο και εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA, τερματίζοντας στην 3η θέση του γκρουπ .




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Πάντος), Τζόρτζεβιτς (60' Λέτο), Μπελούτσι (84' Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.

Χέρτα Βερολίνου (Λουσιέν Φαβρ): Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν (68' Ντομοβτσίσκι), Φρίντριχ, Κακά, Στάιν, Νταρντάι, Λούστενμπεργκερ, Νίκου (86' Λούσιο), Σισέρο, Ράφαελ, Πάντελιτς (74' Τσερμίτι).

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Βοηθοί: Φρέντρικ Νίλσον (Σουηδία), Γιόακιμ Φλινκ (Σουηδία)

Τέταρτος διαιτητής: Μάρτιν Ίνγκβαρσον (Σουηδία)

Κίτρινες κάρτες: Τζόρτζεβιτς, Ντιόγκο, Πάντος (Ολυμπιακός), Κακά (Χέρτα Βερολίνου)




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου