Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Εισιτήριο και στον καναπέ για το Champions League

Είδος πολυτελείας γίνεται το Champions League για τους Έλληνες φιλάθλους από το 2015 και μετά. Η διοργάνωση των αστέρων που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του πλανήτη οδεύει ολοταχώς προς τα συνδρομητικά κανάλια αφού κανένα ελεύθερο δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα που ζητά η UEFA για τα δικαιώματά μετάδοσης του.

Εκείνα τα 10 εκ. που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν είχαν φύγει από τα ταμεία της τότε ΕΡΤ   και αφορούν ως και το 2014 δεν υπάρχουν πλέον ούτε ως σκέψη.

Στην πρώτη διερευνητική προσπάθεια των μελών της UEFA  προς τους ιδιοκτήτες των ελληνικών ελευθέρων καναλιών για το νέο συμβόλαιο της τετραετίας 2015-18 τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ουδείς μπορεί και είναι διατεθειμένος να δώσει αυτά τα ποσά. Ως εκ τούτου η σκυτάλη περνάει στα συνδρομητικά NOVA και ΟΤΕ χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να «παίξουν μπάλα» και τα δυο μαζί.

Αυτό βέβαια δεν είναι το καλύτερο σενάριο για την UEFA που θέλει το προϊόν της να προβάλλεται ελεύθερα στο κοινό. Όμως αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο αν υπάρχει ελληνική ομάδα στη φάση των Ομίλων και πάντα υπό προϋποθέσεις για τον τηλεοπτικό σταθμό που θα πάρει τις μεταδόσεις.

Τα μέλη της TEAM αναμένεται να κάνουν ακόμη ένα ταξίδι στην Ελλάδα στα μέσα του 2014 όπου και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου