Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα: ο παράδεισος του ηλεκτρονικού τζόγου

Παράδεισος του διαδικτυακού τζόγου φαίνεται ότι ήταν ως πρόσφατα η χώρα μας καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Λειτουργούσαν συνολικά 482 ιστοσελίδες με παράνομο στοίχημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Δίωξη, σχηματίστηκε δικογραφία για 482 ιστοσελίδες οι οποίες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η υπηρεσία έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Οι πολύμηνες και εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες έγιναν σε συνεργασία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και αποκλειστικό στόχο είχαν τον εντοπισμό και έλεγχο παράνομων ιστοσελίδων napox0s υπηρεσιών τυχερών παιγνίων.

Τα εν λόγω sites λειτουργούσαν χωρίς τις προβλεπόμενες από τον νόμο διατυπώσεις και όπως έδειξαν οι έρευνες σχετικά με τις χώρες όπου βρίσκονταν οι διακομιστές τους (servers), οι πέντε από τις ιστοσελίδες είχαν ως έδρα την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες 477 άλλες χώρες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτές από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου