Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Top 5» Ultras: 18-24 Νοεμβρίου


«Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα» τραγουδάει ο Πορτοκάλογλου και στο Gazzetta αποφασίσαμε να φωνάξουμε τέτοια «παιδιά» απ’ όλο τον πλανήτη και να φτιάξουμε το blog των «Ultras World» που κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζει τα βίντεο που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε και... να τραγουδάμε μαζί τους! Ο λόγους στους Ultras λοιπόν... 




«Με μεγάλη μας χαρά θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να σας παρουσιάζουμε και μέσω του gazzetta.gr το ήδη πετυχημένο από την περσινή σεζόν “project”, των «Top-5» καλύτερων οπαδικών παρουσιών ανά εβδομάδα, σε ολόκληρο τον κόσμο! Όλες οι επιλογές γίνονται αποκλειστικά από την ομάδα του Ultras World, με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικά κριτήρια. Παρ’όλα αυτά, σπάνια θα δείτε να αναδυκνύουμε τα φαντασμαγορικά choreo από πλούσιες ομάδες. Αντίθετα, είναι αρκετά πιθανό να δείτε επιλογές ομάδων απο ερασιτεχνικές ακόμα κατηγορίες, που έχουν όμως να επιδείξουν πιστούς οπαδούς, που εξακολουθούν να στηρίζουν με κάθε τρόπο την ομάδα τους. Το ξεκίνημα μας είναι δυναμικό καθώς τη βδομάδα που μας πέρασε διεξάχθηκαν κάποια απ’τα «δυνατότερα» ντέρμπυ παγκοσμίως!

Στην 5η θέση έχουμε το μεγάλο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Πιθανόν να βρισκόταν και σε υψηλότερη θέση, όμως η παρουσία φιλάθλων μόνο των γηπεδούχων αποτελεί συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τα ντέρμπυ που θα δείτε παρακάτω. Παορ’όλα αυτά, η ατμόσφαιρα στην Τούμπα ήταν ικανοποιητική και σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι μερικές μέρες πριν, αφέθηκαν ελεύθεροι απ’την φυλακή 2 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Θανάσης και ο Νεκτάριος, κάτι που ικανοποίησε ολόκληρο το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ.

Στην 4η θέση βρίσκεται το «κλασικό» ντέρμπυ της Ουρουγουάης μεταξύ Νασιονάλ και Πενιαρόλ. Οι συνθήκες στην Ουρουγουάη επιτρέπουν την παρουσία οπαδών και των 2 ομάδων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάντα μοναδική ατμόσφαιρα. Οι 2 ομάδες μοιράζονται το ίδιο στάδιο (Centenario) απ’το 2005, καθώς το γήπεδο της Νασιονάλ βρίσκεται υπό ανα-κατασκευή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το 20% των εισητηρίων, αριθμός αρκετός για να στήσουν το «πάρτυ» τους στην εξέδρα, ενώ οι γηπεδούχοι εντυπωσίασαν με ένα choreo στα χρώματα της ομάδας τους.

Άλλο ένα «τοπικό» ντέρμπυ βρίσκεται στην 3η θέση, αυτό της Λεμεσού, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ. Και εδώ, οι 2 ομάδες μοιράζονται το ίδιο γήπεδο (Τσίρειο Στάδιο), αλλά και τα μεταξύ τους εισητήρια. Για την ακρίβεια το γήπεδο έχει μόνο 2 κεντρικές θύρες, οπότε η μοιρασιά είναι αναγκαστικά απόλυτη (50-50%). Τι πιο δίκαιο για ένα ντέρμπυ?

Για την 2η θέση, πηγαίνουμε στην Βαρσωβία για το παιχνίδι της Λέγκια με την Πογκόν. Οι οπαδοί της Λέγκια είναι ήδη γνωστοί για την οργάνωσή τους, αλλα αυτή τη φορά μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό με το choreo που παρουσίασαν. Σε ακριβή μεταφορά από φωτογραφία, σχημάτισαν το πρόσωπο του  Κάζιμιρ Ντέϊνα, ένα απ’τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη δεκαετία των 70’s, και σύμβολο της Λέγκια αλλά και ολόκληρου του Πολωνικού αθλητισμού.

Τέλος, η 1η θέση πάει σε ακόμα ένα τοπικό ντέρμπυ, Ράζα Καζαμπλάνκα εναντίον Γουιδάδ (Wydad), το μεγαλύτερο στο Μαρόκο και ίσως σε ολόκληρο τον «αραβικό κόσμο». Μοιρασμένο και εδώ το στάδιο στη μέση, απ’τη μία μεριά η “Curva Sud” των γηπεδούχων και απ’την άλλη οι Ultras Winners. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τους Winners είναι ότι δεν παρευρίσκονται σε κανένα απ’τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους, διαμαρτυρώμενοι έτσι κατά του προέδρου της, τον οποίο θέλουν διακαώς να δουν να φεύγει απ’την ομάδα».

Κάπου εδώ τελειώνουν τα λόγια και αρχίζει η δράση! Απολαύστε τους!








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου