Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συλλήψεις για «στημένα» στην Αγγλία

Με 50.000 λίρες μπορεί να προκαθοριστεί αποτέλεσμα στις μικρότερες κατηγορίες
Στη σύλληψη έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και τρείς ποδοσφαιριστές, προχώρησε η υπηρεσία δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στην Αγγλία, έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της εφημερίδας Daily Telegraph.

Την ύπαρξη κυκλώματος με έδρα την Ασία το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο αγγλικό ποδόσφαιρο αποκάλυψε η Daily Telegraph, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων εδώ και δεκαετίες στο νησί.


Το νεοσύστατο Νational Crime Agency (που λειτουργεί στα πρότυπα του αμερικανικού FBI) προχώρησε τις τελευταίες δυο μέρες στην σύλληψη έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Ντελρόι Φεισι που είχε αγωνιστεί με τη Μπόλτον στην Πρέμιερ Λιγκ και τώρα εργάζεται ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Τις συλλήψεις έχει επιβεβαιώσει τόσο το NCA όσο και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των συλλόγων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάνδαλο δεν αφορά ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κυρίως τις ερασιτεχνικές κατηγορίες ή τις μικρότερες επαγγελματικές.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις προήλθαν από έρευνα της εφημερίδας που έγινε τις τελευταίες μέρες. Από βιντεοσκοπημένες συνομιλίες με μέλος του κυκλώματος που ήρθε στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε πως με ένα ποσό ύψους 50.000 λιρών μπορεί να προκαθοριστεί αποτέλεσμα στις μικρότερες κατηγορίες.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανέφερε το μέλος του κυκλώματος από την Σιγκαπούρη είναι σε θέση να προκαθορίσει επίσης τον συνολικό αριθμό τερμάτων σε ένα ματς, αλλά και τη διακύμανση του σκορ. Όπως εξήγησε θα κατέβαλλε επιπλέον 5.000 λίρες σε κάποιον ποδοσφαιριστή προκειμένου να λάβει κίτρινη κάρτα στο ξεκίνημα του αγώνα, στέλνοντας «μήνυμα» ότι το σκορ θα μπορούσε να χειραγωγηθεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο Ασιάτης ο οποίος ελέγχει και άλλα ευρωπαικά πρωταθλήματα, είχε ενημερώσει για τα τελικά σκορ αγώνων που θα γινόταν την επόμενη ημέρα και τα οποία επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα όπως τόνισε πολλές φορές δεν χρειάζεται η δική του εμπλοκή για την χειραγώγηση ενός ματς, απλά λόγω των καλών σχέσεων που έχει με κάποιους παίκτες (και τους οποίους φροντίζει να ανταμείβει κατά διαστήματα) ενημερώνεται απο αυτούς για τα αποτελέσματα.

O άνδρας που έχει καταγραφεί στο βίντεο υποστηρίζει πως αφεντικό του είναι ο συμπατριώτης του Γουίλσον Ρατζ Περουμάλ, ο οποίος έχει συλληφθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα όμως στη συνέχεια φρόντισε να αποκαλύψει αρκετά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος και στην Ευρώπη.


Δείτε το σχετικό βίντεο:



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου