Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ιστορία του στοιχήματος


Ο τζόγος και γενικότερα το στοίχημα υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά επίσημες διασταυρωμένες αναφορές ξεκινάν γύρο στα μέσα του 18ου αιώνα στην Αγγλία που θεωρείτε η μητρική χώρα του στοιχηματισμού σε διάφορα αθλήματα και κούρσες.

Το χρονοδιάγραμα της ιστορίας του στοιχήματος

1794 – Ο πρώτος γνωστός επαγγελματίας μπουκ ήταν ο Χάρι Όγκντεν (Harry Ogden) που δραστηριοποιούταν στο Νιουμάρκετ Χιθ (Newmarket Heath), στην Αγγλία.

1853 - Τα στοιχηματικά μαγαζιά, γνωστά και ως Betting houses, απαγορεύθηκαν από το νόμο.

1961 - Την 1η Μαΐου έγινε νόμιμη η λειτουργία των στοιχηματικών πρακτορείων, αλλά δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό να περνά κάποιος πολύ χρόνο σ’ αυτά τα μαγαζιά.

1966 - Επιβλήθηκε για πρώτη φορά φόρος στα κέρδη από στοίχημα στην Αγγλία, με πολλές χώρες να ακολουθούν σταδιακά το παράδειγμά της.

1986 - Επιτράπηκε για πρώτη φορά η χρήση τηλεοράσεων στα πρακτορεία στοιχημάτων – μέχρι τότε επιτρεπόταν μόνο η ραδιοφωνική αναμετάδοση των αγώνων ή άλλων αθλητικών γεγονότων. Οι μπουκ μπορούσαν επίσης να έχουν στα μαγαζιά τους μέχρι δύο μηχανήματα για φρουτάκια ή αλλιώς κουλοχέρηδες. Μπορούσαν ακόμα να πουλάνε καφέδες και αναψυκτικά.

1990 - Οι στοιχηματικές εταιρίες αρχίζουν να προσφέρουν στοίχημα μέσω τηλεφώνου στους πελάτες τους (Telebetting).

1997 - Τα στοιχηματικά πρακτορεία μπορούν να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους στον έντυπο τύπο.

2000 - Ξεκινά η άνθιση των στοιχηματικών εταιριών στο ίντερνετ. Οι μπουκ προσφέρουν όχι μόνο στοίχημα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σε κούρσες αλόγων κλπ αλλά και καζίνο και πόκερ στο ίντερνετ.

2002 - Το live betting (ζωντανό στοίχημα) κάνει πάταγο! Όλες οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν καθημερινά δεκάδες αγορές για live στοίχημα και ο κόσμος ανταποκρίνετε ενθουσιωδώς.



Την τελευταία δεκαετία το στοίχημα στο ίντερνετ κορυφώνεται. Οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν και σε όλα τα αθλήματα αλλά και σε άλλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, όπως εθνικές εκλογές, δημοφιλή τηλεοπτικά παιχνίδια κλπ. Μερικοί μπουκ μάλιστα παίρνουν στοιχήματα και κατά παραγγελία, π.χ. στο αν το επόμενο παιδί του παίκτη θα είναι αγόρι ή κορίτσι! Και όμως!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου