Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΟ έστειλε τον Κοβάσεβιτς σπίτι

 Στις 8 Νοεμβρίου του 2000 ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της α’ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ νικά στο ΟΑΚΑ με 3-1 τη Γιουβέντους κι εξασφαλίζει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης .

Οι «πράσινοι» διέψευσαν τα προγνωστικά όσων τους είχαν ξεγραμμένους στην κλήρωση του Αυγούστου καθώς στον όμιλό τους εκτός από την Γιουβέντους υπήρχαν ακόμα το Αμβούργο και η Λα Κορούνια.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξε χαρακτήρα και πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στους Ιταλούς. Μόλις στο 7' ο Πάουλο Σόουζα με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Παρά το αρχικό σοκ η Γιουβέντους ισορρόπησε το παιχνίδι και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε χάρις σε γκολ του Ιντζάγκι που μαζί με τον πρώην «ερυθρόλευκο»  Κοβάσεβιτς εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας.  Στο β΄ ημίχρονο  οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 59 ' ο Λυμπερόπουλος  ξέφυγε από την ιταλική άμυνα και ανατράπηκε από τον Φαν Ντε Σαρ. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο  Άγγελος Μπασινάς, που είχε την ονομαστική του γιορτή,  δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Εξι λεπτά αργότερα πάλι ο Λυμπερόπουλος έδωσε υποδειγματική πάσα στον Βαζέχα και αυτός με ευκολία έκανε το 3-1 και γκρέμισε τα όνειρα των Ιταλών, που δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε στου κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού τερμάτισαν τέταρτοι στον όμιλο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σόουζα (46ο λεπτό Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (74ο λεπτό Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (80ό λεπτό Σιπνιέφκσι), Φύσσας

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Φαν Ντερ Σαρ, Φεράρα, Ονίλ (60ό λεπτό Μπιριντέλι), Πεσότο, Κόντε, Ιντζάγκι (62ο λεπτό Τρεζεκέ), Ντελ Πιέρο, Ιουλιάνο, Κοβάσεβιτς, Ζάνκι (58ο λεπτό Ραμπούλα), Τακινάρντι





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου