Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

"Βαρόνος" της κοκαΐνης κέρδισε 606 φορές στα τυχερά παιχνίδια!


Έμπορος κοκκαϊνης εμφανίστηκε να έχει κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια 606 φορές μέσα σε άνα χρόνο, για να νομιμοποιηθούν τα "έσοδα" προφανώς.Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών με πλοκάμια από το Εκουαδόρ έως και τη χώρα μας.

Ένας εκ των εμπόρων, «βαρόνος» της κοκαΐνης εμφανιζόταν να έχει «κερδίσει» μέσα σε ένα χρόνο 606 φορές σε Λόττο, Τζόκερ και Στοίχημα.

Επιπλέον διαπιστώνεται ότι οι βαρόνοι της κοκαΐνης για να μην πέσουν πλέον θύματα του «μεγάλου αδελφού» της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ χρησιμοποιούν για τις επικοινωνίες τους ένα ρώσικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου Blackberry που μέσω της διαδικασίας αποστολής e-mail δεν μπορούν να εντοπισθούν, όπως ομολογείται σε έγγραφα των ελληνικών υπηρεσιών,- από τις διωκτικές αρχές.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στη δικογραφία, σύμφωνα με το «Βήμα», για την εξάρθρωση του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με την συμμετοχή 57 ατόμων από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Την σχετική έρευνα είχαν πραγματοποιήσει οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Όπλων και Ναρκωτικών του Σ. Δ. Ο. Ε. Αττικής.

Οι ναρκωτικές ουσίες είχαν εντοπισθεί σε κοντέινερ με φαινομενικό φορτίο «μπανάνες» στις 23 Οκτωβρίου 2013, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων τα ναρκωτικά ήταν με τέτοιο τρόπο συσκευασμένα (με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό) ώστε να μην εντοπίζονται από τα ειδικώς εκπαιδευμένα σκυλιά.

Στην δικογραφία γίνεται εκτενής αναφορά για την φαινομενικά «σκανδαλώδη εύνοια της τύχης» και την «παραβίαση κάθε νόμου πιθανοτήτων» για τα μέλη του κυκλώματος που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιγνίδια του ΟΠΑΠ, παίζοντας μάλιστα ταυτοχρόνως σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας. Ασφαλώς αυτό σχετίζεται με επιχείρησης ξεπλύματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ – από την πώληση κοκαΐνης –με το τρικ της αγοράς κερδισμένων δελτίων.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου