Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

H είσοδος στην αγορά 7.000 VLTs του ΟΠΑΠ

Tο προσεχές έτος αναμένεται η είσοδος στην αγορά 7.000 VLTs του ΟΠΑΠ.  Όπως επισημαίνει στον «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Ευγένιος Γιαννακόπουλος, δεν θα επιτραπεί η άμεση λειτουργία των 16.500 κουλοχέρηδων του ΟΠΑΠ, αφού όπως αναφέρει θέλει να προχωρήσει σταδιακά η υλοποίηση του μέτρου.Ήδη στην Επιτροπή προστίθεται ελεγκτικό προσωπικό, αφού έχουν αποσπαστεί από το υπουργείο Τουρισμού 40 άτομα και αναμένονται Σταδιακά η είσοδος των «κουλοχέρηδων» του ΟΠΑΠ, με7.000 μηχανήματα να παίρνουν το πράσινο φως το 2014 από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων άλλα 8 από άλλους φορείς.


Όπως είναι γνωστό ο  Οργανισμός, θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση 18.500 κουλοχέρηδων σε 4-10 παρόχους, εξέλιξη η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής, αρχής γενομένης από τα μέσα του 2014.



Ο κ. Γιαννακόπουλος υπογραμμίζει  ότι οι παίκτες στα καταστήματα που έχουν VLTs θα διαθέτουν υποχρεωτικά ειδική κάρτα και το κάθε ποντάρισμα θα κυμαίνεται από 0,10 λεπτά έως 2 ευρώ. Όπως έχει γράψει ήδη ο  «Ε», το πλαφόν ύπαρξης κουλοχέρηδων σε ένα κατάστημα του ΟΠΑΠ είναι τα 50 VLTs, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανέκρουσε πρύμναν σχετικά με τη δυνατότητα γειτνίασης ενός καταστήματος με το άλλο, για τον φόβο την δημιουργίας πολλών μίνι καζίνων.

Πάντως, η ρύθμιση για τη λειτουργία 50  κουλοχέρηδων ανά κατάστημα (από 25 που προβλεπόταν αρχικά) ευνοεί ουσιωδώς τον τύπο των καταστημάτων όπου θα λειτουργούν τα VLTs διότι δημιουργούν οικονομία κλίμακος, μεγαλύτερη ποικιλία παιγνίων και αυξάνουν το ύψος των  τζακ ποτ ανά κατάστημα.

Εν τω μεταξύ, τον  προσεχή μήνα αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση του νόμου για τα ηλεκτρονικά καζίνα, όπου θα καθοριστεί το τίμημα για τη χορήγηση άδειας για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε ο κανονισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα, ούτως ώστε να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τον Ιππόδρομο.

Η λειτουργία των VLTs πρόκειται να  συρρικνώσει τη λειτουργία των 10 καζίνων στην Ελλάδα. Η ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων από το υπουργείο Οικονομικών, μετά το πέρασμα σε  αυτήν των αρμοδιοτήτων των καζίνων, αναμένεται να βάλει τάξη στην προβληματική αγορά του κλάδου, του οποίου τα οικονομικά μεγέθη βαίνουν διαρκώς μειούμενα, καθιστώντας τη λειτουργία τους προβληματική έως ανέφικτη, δεδομένου ότι τα χρέη προς το Δημόσιο οφείλουν να ρυθμιστούν, ούτως ώστε να μπορούν να λειτουργούν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου