Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

H Ελλάδα χορεύει σάμπα


Όλη η Ελλάδα χορεύει σάμπα. Η Εθνική μας πήρε πανάξια την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κύπελλου το ερχόμενο καλοκαίριο στα γήπεδα της Βραζιλίας μετά το 1-1 απέναντι στη Ρουμανία.

Ατελείωτα τα πανηγύρια μόλις ο Μάζιτς σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού με τον Φερνάντο Σάντος τον πρωτομάστορα της μεγάλης επιτυχίας να πανηγυρίζει σαν παιδί μπροστά από την γαλανόλευκη κερκίδα που ύψωσε τη φωνή της απέναντι σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Όπως ακριβώς ύψωσαν το ανάστημά τους και οι παίκτες του απέναντι στην μαχητική Ρουμανία που σε καμία όμως περίπτωση δεν απείλησε την ελληνική κυριαρχία παρά το γκολ – δώρο του Βασίλη Τοροσίδη.

Η Εθνική μας βρίσκεται πλέόν στις 32 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη με τους ποδοσφαιριστές να έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτή την πρόκριση. Ο κύκλος της προκριματικής φάσης που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο και θα πρέπει να ψάξει πολύ κάποιος για να βρεί παίκτη που δεν πρόσφερε. Ακόμη και στα πολύ δύσκολα παιχνίδια όπως ο επαναληπτικός με τους Ρουμάνους που έμελλε να αποτελέσει την αρχή μιας ακόμη σπουδαίας πορείας.

Με τον πιο προβλέψιμο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση του Βουκουρεστίου. Μπροστά σε 50.000 συμπατριώτες τους οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στην ελληνική περιοχή αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν μόλις στο 6ο λεπτό την εστία του Καρνέζη με το σουτ που επιχείρησε ο Τόρζε και πέρασε άουτ.

Η ελληνική ομάδα με τις γραμμές να μένουν κοντά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Σιόβα, Παπασταθόπουλου να τα πηγαίνει περίφημα αφού ξεπέρασε το πρώτο 15λεπτο έκανε την πρώτη της επίσκεψη στα ρουμανικά καρέ και λίγο έλειψε να φτάσει στο γκολ όταν το σουτ του Χολέμπα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου .

Ότι δεν πέτυχε ο Χολέμπας το κατάφερε ο συνήθης ύποπτος ο Κώστας Μήτρογλου που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Ρουμάνων σπάζοντας το τεχνιτό οφ σάιντ και με άνεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Ο στόχος είχε επιτευχθεί , η Εθνική μας ήταν μπροστά στο σκορ καταφέρνοντας με το γκολ του Μήτρογλιυ να παγώσει ένα ολόκληρο γήπεδο και το κυριότερο οι παίκτες του Πιτούρκα έδειχναν αιφνιδιασμένοι και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν μπορούσαν να συνέλθουν. Αντίθετα στο 40΄ το σουτ του Μανιάτη είχε προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.

Το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το εθνικό μας συγκρότημα εξαιτίας ενός απρόσμενου γκολ που ήρθε από τον Τοροσίδη όχι όμως στην ρουμανική εστία αλλά στην ελληνική. Το 1-1 έδωσε ελπίδες τους γηπεδούχους αλλά και στους φιλάθλους τους ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή.

Η ψυχραιμία όμως και η εμπειρία των Ελλήνων διεθνών μίλησε . Ο Ορέστης Καρνέζης στο 62΄ κράτησε από την πλευρά του τη μπάλα μακριά από την εστία του στο σουτ του Χόμπαν και   κάπου εκεί τελειώσαν όλα για τους Ρουμάνους αφού οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος διαχειρίστηκαν με το καλύτερο τρόπο το παιχνίδι , αφόπλισαν τα ατού των γηπεδούχων και τους πρόσφεραν βορά στους φιλάθλους τους που τους αποδοκίμασαν στο φινάλε .

Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Σιόβα που αναμένεται να μείνει για τουλάχιστον δυο εβδομάδες έξω.

Η Εθνική μας ομάδα πανάξια για Τρίτη φορά στην ιστορία της θα δώσει το παρών στην κορυφαία διοργάνωση και μάλιστα στην Μέκκα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.



Ρουμανία:Ταταρουσάνου,Μάτσελ,Κίρικες,Γκοιάν (86΄Γκροσαν) , Ρατς ,Χομπαν, Μαξιμ,Τανάσε , Στάνκου, Τορζε (56΄Νικουλάε) , Μαρικα

Ελλάδα:Καρνέζης, Τοροσίδης (72΄Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Σιόβας (79΄Μανωλάς), Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (73΄Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

 


Συγχαρητήρια από τον Αντ. Σαμαρά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και τον προπονητή της Φερνάντο Σάντος, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (1-1) που οριστικοποίησε την παρουσία της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου