Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο


Θα «τρέξει» τον Οργανισμό μετά την εξαγορά του από την Emma Delta

Με συμμετοχή - ρεκόρ της τάξης του 72% εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ, το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αναλάβει να «τρέξει» τον οργανισμό μετά την εξαγορά του από την Emma Delta.

Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (νέο ΔΣ,  αμοιβές στελεχών κ.α.) εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ  σημαντική ήταν και η παρουσία των ξένων θεσμικών που  ελέγχουν άνω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η Blackrock, η Fidelity, η Βaupost και η Silchester.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Καμίλ Ζίγκλερ, πρώτος αντιπρόεδρος ο κ. Σπύρος Φωκάς, δεύτερος αντιπρόεδρος ο κ. Πάβελ Χόρακ, εκτελεστικό μέλος ο κ. Μίκαελ Χουστ, μη εκτελεστικά μέλη οι κ.κ.Γιώργος Μελισσανίδης, Χρήστος Κοπελούζος, Πάβελ Σαρόχ, Κονσταντίν Γιανάκοφ και Μάρκο Σάλα (διευθύνων σύμβουλος της GTech) και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη οι κ.κ.  Δημητράκης Ποταμίτης, Ιγκόρ Ρούσεκ και Ρούντολφ Τζούρσικ.
Όπως προκύπτει, οι δύο ισχυροί άνδρες του οργανισμού και τα μοναδικά εκτελεστικά μέλη είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Καμίλ Ζίγκλερ και ο Μίκαελ Χουστ ο οποίος θα έχει την ευθύνη τεσσάρων τομέων: Οικονομικής Διαχείρισης, Σχέσεων με μετόχους, Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαχειριστικών Συστημάτων.

Ο 51χρονος Καμίλ Ζίγκλερ προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα, ήταν μέλος του ΔΣ του fund PPF και πριν αναλάβει τον ΟΠΑΠ ήταν διευθύνων σύμβουλος της τσέχικης λοταρίας  Sazka.

O Μίκαελ Χουστ είναι 34 ετών και από το 2012 κατέχει τη θέση του διευθυντή επενδύσεων στην Emma Capital. Εχει διατελέσει επικεφαλής αναλυτής του τραπεζικού τομέα του fund PPF.

Οι καθαρές μηνιαίες αμοιβές για τον Καμίλ Ζίγκλερ ανέρχονται σε 36.000 ευρώ και για τον Μίκαελ Χουστ σε 12.000 ευρώ.


Ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ,  ο 59χρονος δικηγόρος Σπύρος Φωκάς είναι το «μάτι» του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη στον οργανισμό. Είναι έμπειρος δικηγόρος με εξειδίκευση στους τομείς του ναυτικού και εταιρικού δικαίου και Νομικός Σύμβουλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network Inc.

Ο κ. Ζίγκλερ  στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης δήλωσε πως η νέα διοίκηση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης και σύντομα θα ανακοινώσει τις προθέσεις της για όλα τα ανοικτά ζητήματα, όπως ο διαγωνισμός για τα VLTs και για την είσοδο του οργανισμού στο διαδίκτυο.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου