Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η αναβάθμιση του δικτύου στα σχέδια της νέας διοίκησης

Στο στάδιο της ενημέρωσης βρίσκεται ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Καμίλ Ζίγκλερ, ωστόσο φαίνεται πως στην πρώτη σειρά των σχεδίων της νέας διοίκησης είναι η αναβάθμιση του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, των πρακτορείων δηλαδή.

Όπως επισημαίνει η οικονομική ιοτοσελίδα www.newmoney.gr , οι Τσέχοι managers έχουν τη φήμη της καλής οργάνωσης των δικτύων, όπως του ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία μπορούν και με την υπάρχουσα υποδομή να ανανεώνουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας, να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια τρένων κλπ και, γενικά, να λειτουργούν ως πολυκαταστήματα παροχής υπηρεσιών, αυξάνοντας έτσι τους τζίρους και τα κέρδη τους.

Θεωρείται βέβαιο πως το θέμα θα απασχολήσει σύντομα τη νέα ηγεσία του Οργανισμού και τους πράκτορες.Στο μεταξύ, στα 3 δισ. ευρώ προϋπολογίζονται τα έσοδα που μπορεί να φέρουν στον Οργανισμό τα λαχεία.Από αυτά, στα 2 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι πωλήσεις από το Ξυστό και στο 1 δισ. ευρώ εκείνες από την υπόλοιπη γκάμα των λαχείων που ήδη κυκλοφορούν.

Εφόσον οργανωθεί το δίκτυο πωλήσεων του Ξυστό και εκτός πρακτορείων και το payout στα λαχεία διαμορφωθεί στο 60% (δηλαδή 10 μονάδες χαμηλότερα από το Κίνο), τότε τα έσοδα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα λαχεία θα περνούν πλέον από τα μηχανήματα του ΟΠΑΠ και οι πράκτορες δεν θα παίρνουν μόνο όσα λαχεία μπορούν να πωλήσουν. Επιπλέον, το Ξυστό μπορεί να πηγαίνει στους πελάτες μέσω του δικτύου των λαχειοπώληδων και με μία καλή οργάνωση που δεν θα ευνοεί τους χονδρεμπόρους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Όλα αυτά, βεβαίως, αναμένεται να τα δούμε στην πράξη το συντομότερο δυνατό. Το βέβαιο είναι πως η νέα διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με σταθερά βήματα, έχοντας και την εμπειρία του μάνατζμεντ στον αντίστοιχο τσέχικο ΟΠΑΠ και οι πρώτες αποφάσεις αναμένονται σύντομα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ξεκινά αυτές τις μέρες η αξιολόγηση των γενικών διευθυντών του Οργανισμού από ανεξάρτητη εταιρεία, με συνεντεύξεις και γραπτά τεστ. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο "Η αναβάθμιση του δικτύου στα σχέδια της νέας διοίκησης" στην πηγή 1-2-Χ




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου