Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Είδη στοιχημάτων

Παρακάτω παραθέτουμε τα δημοφιλέστερα είδη στοιχημάτων. Υπάρχουν και μερικές δεκάδες άλλα, τα οποία είναι ως επί τω πλείστον σύνθετα και διαφέρουν αναλογικά και με τους book.
Εσείς να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να διασκεδάζετε το παιχνίδι και να μην ποντάρετε ποσά δυσανάλογα του εισοδήματός σας. Δηλαδή ποσά που δε θα λείψουν από εσάς ή την οικογένειά σας αν χαθούν. Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας μπορεί να σας προτείνει να παίξετε κάποιο στοίχημα, πάντα να θυμάστε όμως ότι στο τέλος αυτός που θα χάσει ή θα κερδίσει τα χρήματα θα είστε εσείς! Οπότε καλή συνήθεια είναι να αναλύει κανείς το στοίχημα που προτίθεται να παίξει τόσο στατιστικά όσο και αγωνιστικά. Η τύχη στο στοίχημα δεν κρατά πολύ, η σωστή μέθοδος στοιχηματισμού όμως ενδέχεται κάποτε να σας αφήσει κέρδη ανάλογα των ποσών που ποντάρετε.

Ασιατικό Χάντικαπ

Τo Ασιατικό Χάντικαπ θεωρείται το πιο ευνοϊκό από πλευράς όρων για τον παίκτη είδος στοιχηματισμού από τα ευρέως διαδεδομένα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο παίκτης τις περισσότερες φορές έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα (και όχι τρία) με μικρότερη συνήθως απόδοση αλλά περισσότερες πιθανότητες νίκης.


Ανταλλακτήρια Στοιχημάτων

Στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων οι παίκτες ποντάρουν σε αποδόσεις άλλων παικτών για ένα συγκεκριμένο αγώνα. Με λίγα λόγια το παιχνίδι έχει να κάνει με παίκτες που βλέπουν έναν αγώνα διαφορετικά, αποδίδοντας τον τίτλο του φαβορί αντίθετα για το ίδιο στοίχημα. Με αυτήν τη λογική, οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν τόσο υπέρ, όσο και εναντίον της μιας πλευράς.


Surebet (Arbitrage)

Το ποντάρισμα σε κάποιο surebet, δηλαδή στοίχημα σε αγώνα για τον οποίον οι αποδόσεις τις αγοράς δείχνουν φαβορί και τους δυο αντιπάλους και αν συνδυαστούν σωστά έχουμε σίγουρο κέρδος.


Spread betting

Ο συγκεκριμένος τρόπος στοιχηματισμού θεωρείται ο πιο προχωρημένος, καθώς, αντίθετα με τα υπόλοιπα στοιχήματα στα οποία ο παίκτης στοιχηματίζοντας ξέρει το ακριβές ποσό που θα κερδίσει ή θα χάσει, η απώλεια ή το κέρδος αντίστοιχα δεν έχουν συγκεκριμένο όριο.


Μονό στοίχημα (απλό)

Το μονό στοίχημα είναι ξεκάθαρα το απλούστερο και αφορά στο ποντάρισμα σε ένα μόνο σημείο. Για να κερδίσει ο παίκτης την πλήρη απόδοση αρκεί να επαληθευτεί αυτό και μόνο το σημειο.


Παρολί

Το παρολί αφορά στο ποντάρισμα σε περισσότερα από ένα σημεία που παίζονται σε συνδυασμό. Για να κερδίσει κανείς πρέπει να επαληθευτούν όλα. Από τους συνδυασμούς των παρολί και των απλών στοιχημάτων προκύπτουν τα στοιχήματα με σύστημα, οι κανόνες των οποίων, όπως και των "στάνταρ" διαφέρουν μεταξύ των book.



Απλό Φόρκαστ και Τράικαστ

Ο συγκεκριμένος τρόπος στοιχηματισμού αφορά μόνο σε αγώνες ιπποδρομιών και κυνοδρομιών. Ο παίκτης στοιχηματίζει σε δύο ή αντίστοιχα τρία διαφορετικά γεγονότα από τον ίδιο αγώνα. Κάνοντας και περισσότερες από τρεις επιλογές έχουμε και τα σύνθετα Φόρκαστ και τράικαστ.



Ακριβές Σκορ

Αρκεί να προβλέψετε απόλυτα σωστά το τελικό σκορ ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στη διάρκεια των 90 λεπτών.



Όβερ - Άντερ

Ο παίκτης πρέπει να προβλέψει αν το σύνολο των γκολ στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα θα είναι κάτω (άντερ) ή πάνω (όβερ) από το δείκτη που δίνεται από τον εκάστοτε book (π.χ. όβερ ή άντερ 2.5 γκολ).



Σκόρερ (απλό)

Τα στοιχήματα αναφέρονται στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πρέπει να σκοράρει μέσα στα 90 λεπτά. Τα αυτογκόλ δε μετράνε.



Σκόρερ (πρώτος)

Τα στοιχήματα αναφέρονται στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πρέπει να σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα στα 90 λεπτά. Εάν επιλέξετε κάποιον παίκτη που δεν συμμετέχει καθόλου στον αγώνα ή μπαίνει στο γήπεδο αφού σημειωθεί το πρώτο γκολ, η επιλογή σας είναι άκυρη και τα χρήματα που στοιχηματίσατε θα σας επιστραφούν. Τα αυτογκόλ δεν υπολογίζονται.



Σκόρερ (χατ-τρικ)

Ο επιλεγμένος ποδοσφαιριστής πρέπει να βάλει τρία γκολ στα 90 λεπτά του αγώνα. Τα αυτογκόλ δεν υπολογίζονται.



Ημίχρονο-τελικό (σημείο)

Τα στοιχήματα αναφέρονται στην πρόβλεψη των σωστών σημείων που θα ισχύουν τόσο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όσο και στο τέλος του δεύτερου.



Ημίχρονο-τελικό (σκορ)

Τα στοιχήματα αναφέρονται στην πρόβλεψη του ακριβούς σκορ που θα ισχύει τόσο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όσο και στο τέλος του δεύτερου.



Γκολ / Γκολ

Το συγκεκριμένο στοίχημα κερδίζεται αν η κάθε μια από τις δύο ομάδες βάλει έστω ένα γκολ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου