Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Θρυλική πεντάρα στην Ευρώπη!

Στις 27 Νοεμβρίου του 2008 ο Ολυμπιακός σε αγώνα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ νικά με 5-1 τη Μπενφίκα του Κώστα Κατσουράνη.

Η ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν εκρηκτική και αυτή ήταν που ώθησε τους  «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης.  Ο Άντζας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Γκαλέτι στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, ο  τελευταίος έκανε το γύρισμα προς τον Ντιόγο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κιμ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γάλλος διαιτητής Λανουά άφησε το πλεονέκτημα. Η μπάλα έφτασε στον Γκαλέτι και ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο  17’ η άμυνα της Μπενφίκα έδιωξε άσχημα και ο Πατσατζόγλου  έκανε το 2-0 με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή.  Λίγα λεπτά αργότερα στο 26’ με τον Ντιόγο ξεγλίστρησε από τους Νταβίντ Λουίζ και Σίντνεϊ και έκανε το 3-0 . Στο 33’ με κοντινό σουτ του Νταβίντ Λουίζ η Μπενφίκα μειώνει σε 3-1.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους,  στο 44’, ο Ντιόγο βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Γκαλέτι στην περιοχή ο Αργεντινός σέντραρε παράλληλα με την γραμμή και ο Μπελούτσι απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το  4-1 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επαναπαύτηκαν και έφτασαν σε ένα ακόμα τέρμα.  Ο Γκαλέτι έστειλε την μπάλα μέσα στην περιοχή ο Ντιόγο πρόλαβε την έξοδο του Κιμ και με πλασέ από πλάγια διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, κάνοντας το τελικό  5-1.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην ομάδα του Κατσουράνη, που έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού, μετέτρεψε το παιχνίδι σε πάρτι, καθώς οι παίκτες του έκαναν απλά ό,τι  ήθελαν μέσα στο σπίτι τους.   

Οι «ερυθρόλευκοι» χόρτασαν τον κόσμο τους και τους αντιπάλους με γκολ, συντρίβοντας τους Πορτογάλους και κατέγραψαν μια από τις ευρύτερες νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία τους.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός : Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Αντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Ντούντου, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (59' Λέτο), Τζότρτζεβιτς, Μπελούτσι (75' Όσκαρ), Ντιόγο (70' Κοβάσεβιτς)


Μπενφίκα: Κιμ, Μάξι Περέιρα, Νταβίντ Λουίζ, Σίντεϊ, Ριμπέιρο, Αμορίμ (59' Μπαλμπόα), Μπίνια, Γεμπντά (75' Μάρτινς), Ρέγιες, Νούνο Γκόμεζ (56' λ.τ. Ουρέτα), Σουάζο.



Κίτρινες: Πάντος - Μπίνια

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου