Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ποδόσφαιρο με κανονισμούς ράγκμπι προτείνει ο Πλατινί!

Μια πρωτοποριακή πρόταση που θα αλλάξει κατά πολύ τη μορφή του παιχνιδιού, εφόσον εφαρμοστεί, δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος παράγοντας προτείνει ο παίκτης που αντικρίζει την κίτρινη κάρτα να τιμωρείται με αποβολή από το συγκεκριμένο αγώνα για 10 έως 15 λεπτά!

«Θα ήθελα να γίνεται όπως στο ράγκμπι, με τιμωρία του παίκτη για δέκα με δεκαπέντε λεπτά από τον αγώνα» δήλωσε ο Πλατινί στην ισπανική εφημερίδα AS. «Είναι μια ιδέα που πρέπει να ωριμάσει και να δούμε εάν μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι να γίνει καλύτερο. Είναι μια πρόταση που πρέπει να εξεταστεί» συμπλήρωσε ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όμως η σκέψη του Μισέλ Πλατινί προχωρά πιο μακριά, υποστηρίζοντας πως ο παίκτης που συγκεντρώνει ορισμένο αριθμό κίτρινων καρτών δεν θα πρέπει να τιμωρείται σε επόμενα παιχνίδια.

«Θα είναι πιο δίκαιη η τιμωρία του παίκτη των ώρα του αγώνα, γιατί το όφελος θα πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα» διευκρίνισε ο Πλατινί.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο τερματοφύλακας που υποκύπτει σε πέναλτι, δεν θα πρέπει να αποβάλλεται μιας και «η απόφαση του πέναλτι θα είναι ήδη αρκετή». Τέλος, ο Πλατινί δήλωσε στην ΑS, ότι θα εξεταστεί η πρότασή του, οι ομάδες που κερδίζουν το Κύπελλο στη χώρα τους, να αποκτούν το δικαίωμα να αγωνίζονται στο Champions League.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου