Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η ιστορία του Μουντιάλ σε 10 φωτογραφίες

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και για αυτό όσο πλησιάζει το Μουντιάλ της Βραζιλίας σας παρουσιάζουμε δέκα φωτογραφίες που έχουν μείνει στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εκατομμύρια φωτογραφίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι  10 από τις πιο σημαντικές στιγμές του Μουντιάλ είναι οι εξής :

               

1 .Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν αρχηγός της εθνικής Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Το τουρνουά αυτό ήταν και το τελευταίο του σε μεγάλο επίπεδο.

Στο τελευταίο παιχνίδι Μουντιάλ που αγωνίστηκε ο Μαραντόνα πέτυχε γκολ απέναντι στην Ελλάδα, πανηγυρίζοντας το δεόντως γκολ μπροστά στην κάμερα. Λίγες μέρες μετά «πιάστηκε» θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.





2. Ρομπέρτο Μπάτζιο

Για πολλούς η μεγαλύτερη κληρονομία που άφησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ήταν η χαμένη εκτέλεση πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994.

Πήρε φόρα και έστειλε τη μπάλα στον αμερικανικό ουρανό της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια. Το έχασε. Μετά κοντοστάθηκε, έβαλε τα χέρια στη μέση και είδε τους "τιφόζι", όχι της χώρας του, αλλά της Βραζιλίας να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.




3. Μπέκαμ
Η στιγμή της αποβολής του Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο παιχνίδι Αργεντινή-Αγγλία, στο Μουντιάλ του 1998.

Αγγλία και Αργεντινή τέθηκαν αντιμέτωπες το 1998, στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στη φάση των “16″. Εκεί, οι Άγγλοι έμειναν με 10 παίκτες από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Ντέιβιντ Μπέκαμ για εκτός φάσης χτύπημα στον Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως άντεξαν την πίεση της «μπιανκοσελέστε» και οδήγησαν το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου τελικά ηττήθηκαν με 4-3 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.





4. Μάρκο Ταρντέλλι

Υπάρχουν πολλοί πανηγυρισμοί γκολ αλλά αυτό το γκολ του Μάρκο Ταρντέλλι στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Δυτική Γερμανία είναι από τα πιο χαρακτηριστικά.





5 Μπόμπι Μουρ και Πελέ

Το 1970 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό τέθηκαν αντιμέτωπες Αγγλία και Βραζιλία .

Με τον καλύτερο αμυντικό να αντιμετωπίζει τον καλύτερο επιθετικό σε μια μάχη που έληξε 1-0 υπέρ της Βραζιλίας. Στο τέλος του αγώνα αυτοί οι δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν φανέλες. Η συνάντηση δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών.






6 Αντρές Ινιέστα

Μετά από σέντρα του Τόρες που έκοψε ο Φαν ντερ Φάαρτ, η μπάλα έφτασε στον Σεσκ Φάμπρεγκας και αυτός έβγαλε την ασίστ στον Ινιέστα, ο οποίος από δεξιά στην περιοχή με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ στην παράταση(116’) του αγώνα και άνοιξε το σκορ, χαρίζοντας στην Ισπανία το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της.





7 Εθνική Αγγλίας

Αυτή είναι η απόλυτη φωτογραφία για όλους τους Άγγλους καθώς είναι το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο που έχουν κατακτήσει το 1966 μετά από μια σπουδαία νίκη με 4-2 εναντίον της Γερμανίας στο τελικό του Γουέμπλεϊ.




8 Ζινεντίν Ζιντάν
Κάθε παίκτης ονειρεύεται να τελειώσει την καριέρα του με τον καλύτερο τρόπο και ο Ζινεντίν Ζινταν είχε αυτήν την ευκαιρία, καθώς το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του είναι αυτό στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ιταλία.

Όμως αντί να πανυγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου και να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο μια σπουδαία καριέρα, ο Ζιντάν μετέβει σε μια κίνηση-κεφαλιά στον Μάρκο Ματεράτσι που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και αποβλήθηκε από τον αγώνα.

Στην συνέχεια η Γαλλία δεν τα κατάφερε και η Ιταλία κατέκτησε το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.




9.  Εθνική Ιταλίας

Μετά την επιτυχία τους στην Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982,η εθνική ομάδα της Ιταλίας επέστρεψε στην πατρίδα της με το περίφημο τρόπαιο μαζί της.

Στο αεροπλάνο της επιστροφής έβγαλαν μια φωτογραφία με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου πάνω στο τραπέζι με τους ανθρώπους της Ιταλίας να παίζουνε χαρτιά.




10 Φρανκ Ράικαρτ και Ρούντι Φέλερ

Υπάρχουν και οι άσχημες πλευρές του ποδοσφαίρου και μία από αυτές είναι η στιγμή όπoυ ο Φρανκ Ράικαρτ έφτυσε στο πρόσωπο του Ρούντι Φέλερ στο Μουντιάλ του 1990, στον αγώνα με την Δυτική Γερμανία όπου η Ολλανδία ηττήθηκε με 2-1 για την φάση των 16.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου