Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

VLT' s, Λαχεία και Ξυστό

Με δυναμικό τρόπο έκανε την εμφάνιση της η νέα ηγετική ομάδα του ΟΠΑΠ, υπό την κοινοπραξία Emma Delta, καθώς οι Τσέχοι, όπως φάνηκε στο πρόσφατο conference call, προωθούν σχέδιο πλήρους αναδιοργάνωσης του Οργανισμού με στόχο τη μείωση κόστους και την αποδοτικότερη λειτουργία, αλλάζουν το business plan και τα χρονοδιαγράμματα για VLT's, αποσκοπούν στην παραγωγή αξίας για τους μετόχους και στην αποδοτικότερη μερισματική πολιτική, ενώ ανοίγουν το παράθυρο και για αλλαγή της σύμβασης για τα Λαχεία, όπου έχουν ως εταίρους τις Intralot και Scientific Games.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Καμίλ Ζίγκλερ, βασικός στόχος του νέου μάνατζμεντ είναι να περιορίσει το κόστος σε όσους τομείς λειτουργίας είναι δυνατόν, και ήδη εξετάζονται διάφορες συμφωνίες με προμηθευτές. Για τα VLT's, το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως τα πρώτα από τα 35.000 μηχανήματα θα λειτουργήσουν στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Στον ΟΠΑΠ περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Παιγνίων για τη λειτουργία της αγοράς, μελετούν τις τεχνικές προδιαγραφές των παιχνιδομηχανών και επιχειρούν να οργανώσουν τους διαγωνισμούς για τους συνεργάτες (τα 18.000 VLT's θα λειτουργούν και έως 10 συνεργάτες-ανάδοχοι και τα 16.500 ο ΟΠΑΠ).

Ωστόσο, ο κ. Ζίγκλερ προανήγγειλε αλλαγές στο μοντέλο ανόρυξης των gaming halls. Σημειώνεται πως το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη λειτουργία 25 Βιντεολόττο για κάθε gaming hall, εντούτοις είχαν διατυπωθεί σκέψεις ο αριθμός τους να αυξηθεί στα 50 μηχανήματα, κάτι που ωστόσο παραμένει υπό αίρεση.

Για τα Λαχεία και το Ξυστό η διοίκηση του ΟΠΑΠ υποστήριξε πως θα είναι έτοιμη στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014. Επισήμανε πως χάθηκε χρόνος εξαιτίας της καθυστέρησης στην έγκριση της συμφωνίας για παραχώρηση της 12ετούς διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων στην Ελληνικά Λαχεία (ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games). Για την έκτακτη γενική συνέλευση του Δεκεμβρίου, στην οποία θα συζητηθούν αλλαγές στο καταστατικό της Ελληνικά Λαχεία και στις συμβάσεις προμήθειας που έχουν υπογράψει η Intralot και η Scientific Games, ο κ. Ziegler υποστήριξε πως είναι γνωστή η θέση της Emma Delta, την οποία είχε εκφράσει κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο "VLT' s, Λαχεία και Ξυστό" στην KINGBET


ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου