Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Φιγκερόα

Ο Παναθηναϊκός πούλησε τον Φιγκερόα σε ομάδα της Μαλαισίας παίρνοντας 1 εκ. δολάρια (750.000 ευρώ) με τον ίδιο τον παίκτη να πιέζει αφόρητα για να γίνει η μεταγραφή.

Σε συμφωνία με ομάδα της Μαλαισίας για την παραχώρηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα ήρθε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός με τον Αργεντινό άσο να πιέζει αφόρητα τους ανθρώπους του τριφυλλιού να αποδεχτούν την πρόταση της Johor Darul Takzim FC που ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η αρχική προσφορά στον Παναθηναϊκό ήταν στις 500.000 δολάρια την οποία το Τριφύλλι δεν αποδέχτηκε παρά τις συνεχείς πιέσεις του παίκτη. Μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων Νίκος Νταμπίζας μιλώντας με τον Φιγκερόα του είπε ότι τόσο για αγωνιστικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να τον παραχωρήσει με ένα ποσό κάτω από ένα εκατομμύριο δολάρια (750.000 ευρώ).

Μάλιστα ο Νταμπίζας είπε μεταξύ άλλων στον Φιγκερόα πως αν τελικά δεν γίνει η μεταγραφή ο Παναθηναϊκός θα είναι διπλά χαμένος γιατί και δεν θα πάρει τα χρήματα και θα έχει ένα παίκτη δυσαρεστημένο, αλλά πως δεν γινόταν να φύγει με λιγότερα λεφτά.

Την Δευτέρα η ομάδα από την Μαλαισία επανήλθε φτάνοντας στο ποσό που ζητούσε ο Παναθηναϊκός και ο παίκτης που βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί το ντιλ αποτελεί παρελθόν.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε και τη συμφωνία με την ομάδα από την Μαλαισία ενώ και ο ίδιος ο Φιγκερόα με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της πράσινης ΠΑΕ αναφέρθηκε στην θέληση του να αποχωρήσει κάνοντας λόγο για μια τρομερή ευκαιρία.


Η σχετική ανακοίνωση

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Johor Darul Takzim FC για την μεταγραφή του Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Πρόσφατα δέχτηκα μια πρόταση από την Johor Darul Takzim FC της Μαλαισίας. Ενημέρωσα τη διοίκηση του Παναθηναϊκού η οποία και ήταν κάθετα αρνητική ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησής μου. Όμως, τόσο το τριετές συμβόλαιο που μου προτάθηκε όσο και οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας είναι τέτοιοι που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ και αυτός ήταν ο λόγος που επέμεινα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη πως και η αντίστοιχη πρόταση για την ομάδα είναι άκρως ικανοποιητική και της διασφαλίζει ένα εκατομμύριο δολάρια, θεωρώ την εξέλιξη αυτή άκρως συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές.

Στο διάστημα που φόρεσα τη φανέλα της ομάδας δέθηκα με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του και θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του συλλόγου που μου έδειξαν - και μάλιστα δύο φορές - εμπιστοσύνη σε μια δύσκολη περίοδο για την καριέρα μου και πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία ανταμείβει την εμπιστοσύνη αυτή.

Εύχομαι στον Παναθηναϊκό να πετύχει κάθε του στόχο και είμαι σίγουρος ότι με τη δουλειά που γίνεται απ’ όλους αυτό θα γίνει σύντομα πραγματικότητα».


Ο Αϊμάρ και το κέρδος του Παναθηναϊκού

Ο Φιγκερόα πάει σε μια ομάδα στην οποία θα βρει ως συμπαίκτη έναν συμπατριώτη του αλλά και φίλο του τον Πάμπλο Αϊμάρ ο οποίος είναι και το μεγάλο αστέρι του συλλόγου και σίγουρα έπαιξε ρόλο για την μετακίνηση του.

Την ίδια ώρα και καθαρά στο οικονομικό κομμάτι, μόνο στο οικονομικό, ο Παναθηναϊκός βγαίνει κερδισμένος γιατί για έναν παίκτη που δεν έδωσε ούτε ευρώ για να τον αγοράσει κερδίζει 750.000 ευρώ και αν σε αυτά προσθέσουμε και τα λεφτά που δεν θα πάρει ο "Λούτσο" αλλά και τα όσα χάρισε από τα οφειλόμενα στους πράσινους το κέρδος του Τριφυλλιού αγγίζει το 1 εκ. ευρώ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου