Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Έτοιμο το 2017, μετά την ανακατασκευή το «Μπερναμπέου»

Την ανακατασκευή του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει αρχίσει και βάζει μπροστά ο Φλορεντίνο Πέρεθ με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται το 2017.

Το στάδιο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στέκει υπερήφανο από το 1947 και αποτελεί μέρος του θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά τα βελτιωτικά έργα που το είχαν φρεσκάρει, δεν παύει να είναι ένα παλιό γήπεδο.

Όχι πια από τη στιγμή που περνάει από το χέρι του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ. Αν η πρώτη θητεία του σημαδεύτηκε από τη σύσταση των «γκαλάκτικος», επιθυμεί η δεύτερη να αφήσει παρακαταθήκη ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, εφάμιλλο μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη σε όλα τα σπορ.

Οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν τον ερχόμενο Μάιο και έχουν ως στόχο να κρατήσουν για περίπου 2,5 χρόνια.

Οι εργασίες θα συνδυαστούν και με τους αγώνες που θα πρέπει να δώσει η Ρεάλ όπου οι εργασίες θα σταματούν τις μέρες του αγώνα και θα συνεχίζουν πάλι μετά.

Υπάρχουν έξι μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία που διεκδικούν για να αναλάβουν αυτό το έργο που η συνολική του αξία θα φτάσει τα 400.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας ΑΒC το γραφείο «GMT Architekten l35 Ribas» είναι αυτό που θα αναλάβει την ανακατασκευή κάτι που αποτελεί προσωπική απόφαση του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το μόνο πρόβλημα για τους οπαδούς της Ρεάλ είναι ότι ο Γιόσεπ Ρίμπας είναι μέλος της Μπαρτσελόνα και προσωπικός φίλος του πρώην πρόεδρο των Καταλανών Τζοάν Λαπόρτα.

Το καινούργιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πρέπει να είναι έτοιμο το 2017. Το ανακαινισμένο «στολίδι» της «βασίλισσας» θα έχει ξενοδοχείο 150 δωματίων με θέα στον αγωνιστικό χώρο και θα αποφέρει κέρδη 3.000.000 ευρώ το χρόνο. Το νέο εμπορικό κέντρο που θα διαμορφωθεί θα κάνει πλουσιότερη τη Ρεάλ κατά 5.000.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο κέρδος που θα αποφέρει ο σύλλογος θα είναι ο βασικός χορηγός που θα δώσει το όνομα του στο γήπεδο έναντι 20.000.000 ετησίως.

Microsoft, Audi και Fly Emirates είναι οι μνηστήρες που θέλουν να βάλουν το όνομα τους στο γήπεδο. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ που κατέχουν μέχρι στιγμής η Μπάγερν Μονάχου και το «Allianz Arena».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου