Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Νίκος Γκάλης πριν από 34 χρόνια μας... γνώρισε


Πριν από 34 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήρια του στο Ελληνικό κοινό. Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 1979, όταν ο Νίκος «Γεωργαλής» (τότε), συμμετείχε για πρώτη φορά σε έναν αγώνα μπάσκετ του Άρη με τον Ηρακλή.

Ο κορυφαίος μετέπειτα Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών οδήγησε τους «κίτρινους» στη νίκη με 79-78 έχοντας 30 πόντους και δίνοντας μια πρώτη γεύση για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

«Θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και είχα κάποιο τρακ, αφού ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα, να δείξω ποιος είμαι… Έβαλα τριάντα πόντους, αλλά δεν είχα παίξει καλά. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε στο καλάθι και αυτό με είχε αγχώσει. Θυμάμαι πως το ματς είχε κριθεί στο τελευταίο σουτ όταν έκοψα τον Σακελλαρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Νικ».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν τότε αρχηγός του Άρη και αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με την εμβληματική φιγούρα του Ελληνικού μπάσκετ: «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή πήγα και του μίλησα. Του είπα πως έχασε πολλά σουτ και περίμενα να δω τι θα μου απαντήσει. Θυμάμαι δεν είπε τίποτα. Απλά με ρώτησε από ποια σημεία είχε χάσει τα σουτ και εγώ του έδειξα τα σημεία. Τότε εκείνος με ρώτησε “τι πιστεύεις εσύ, θα τα ξαναχάσω;”».

Για την ιστορία το φύλλο αγώνα της σημαδιακής αναμέτρησης αναφέρει:

Αλεξάνδρειο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 1979, ώρα έναρξης 21.00
Πρεμιέρα πρωταθλήματος Α’ Εθνικής περιόδου 1979-80

Άρης-Ηρακλής 79-78 (ημίχρονο 44-37)

ΑΡΗΣ: Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γεωργαλής-Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4. Προπονητής: Φρανκ Ντέβελι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης. Προπονητής: Μάκης Πυριτίδης.
Διαιτητές: Γιώργος Προεστός, Παναγιώτης Οικονομίδης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου