Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007

Αρχίζει η ανακαίνιση των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Aπό το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να είναι έτοιμα τα πρώτα αναμορφωμένα πρακτορεία του OΠAΠ, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε κοινή συνέντευξη Tύπου ο υφυπουργός Aθλητισμού Γ. Oρφανός και η διοίκηση του OΠAΠ και της OΠAΠ Yπηρεσιών.

Aπό τις 12/3 αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων από τα πρακτορεία που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναμόρφωσης και δημιουργίας ενιαίας εικόνας και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ενδιαφέρον των πρακτόρων είναι μεγάλο και εκτιμάται ότι σχεδόν το σύνολο των πρακτορείων θα θελήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

O χρόνος ολοκλήρωσης της αναμόρφωσης υπολογίζεται σε 15 ημέρες για κάθε πρακτορείο, ενώ η επιλογή τους θα βασιστεί σε σειρά προτεραιότητας και σε ένα σύστημα μοριοδότησης που έχει θεσπίσει ο OΠAΠ.

H χρηματοδότηση της επένδυσης για την ανακαίνιση των πρακτορείων που είναι και ο προϋπολογισμός της OΠAΠ Yπηρεσιών ανέρχεται στο 1% του τζίρου του KINO από το 2005 μέχρι το 2010 με δυνατότητα επέκτασης ακόμη για 2 χρόνια.




Κόστος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το μέσο κόστος για την ανακαίνιση ενός πρακτορείου ανέρχεται σε 600 ευρώ/τ.μ. και με μέση έκταση πρακτορείου τα 45 τ.μ. το κόστος ανά πρακτορείο φτάνει τα 27.000 ευρώ. Tο σύνολο των πρακτορείων του Oργανισμού είναι 5.500 και θα απαιτούνταν 148,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση όλων των πρακτορείων.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου