Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Κέντρο απεξάρτησης από.. τον τζόγο

Το πρώτο ιδιωτικό πιλοτικό κέντρο απεξάρτησης από τον τζόγο αλλά και το αλκοόλ θα λειτουργήσει στο τέλος του Ιουνίου στη Λάρισα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευρεροτυπίας» την Τετάρτη (10/06), η πρωτοβουλία ανήκει σε δύο ψυχιάτρους, οι οποίοι έχουν ήδη δημιουργήσει την κλινική, η οποία απευθύνεται τόσο στους άμεσα εξαρτημένους όσο και στα μέλη της οικογένειάς τους, στα οποία παρέχεται η απαιτούμενη στήριξη.

Ιδιοκτήτες της κλινικής είναι ο νευρολόγος – ψυχίατρος και διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής «Αγία Φωτεινή», Αθ. Καλογερόπουλος και ο ψυχίατρος – ομαδικός ψυχοθεραπευτής CGP, Δημ. Ξόμαλης.

Κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος, το οποίο διαρκεί 30 – 60 ημέρες, θα παρέχεται ιατρική θεραπεία για την αποτοξίνωση, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμός, γιόγκα, διαχείριση θυμού, πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης για τις οικογένειες και υποστήριξη οικογενειών.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος υπάρχει μέριμνα για τη συνεχιζόμενη φροντίδα και την πρόληψη των υποτροπών, με ομάδες επανερχόμενων, ατόμων δηλαδή που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, ομάδες οικογενειών και μηνιαίες ατομικές συναντήσεις.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου