Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κουρασμένος, αλλά ποιοτικός, ο ΠΑΟΚ νίκησε την αξιόμαχη Ξάνθη

Με το δεξί ξεκίνησε την εφετινή «κούρσα» του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στην Τούμπα, αλλά ενώ προηγήθηκε μόλις στο 6' με καταπληκτικό γκολ του Βιεϊρίνια (δυνατό σουτ έξω από την περιοχή), τελικά έπαιξε περίπου άλλα... 90' για να πάρει μια αγχωτική νίκη.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, είχε να αντιμετωπίσει την κούραση της Ευρώπης, τις πολλές βασικές απουσίες, αλλά και την αξιόμαχη Ξάνθη που αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, όχι μόνο δεν κλείστηκε, αλλά ήταν πιο απειλητική και από τους γηπεδούχους. Μπορεί να πει κανείς, ότι μετά το 6ο λεπτό το Α' ημίχρονο της ανήκε, με τον Σουάνη να απαντά με ευκαιρία στο 7' και στο 17' ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή σε σουτ του Καζάκη.

Στο 36' ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καζάκης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κρέσιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν στο 55' ο Ετο βρήκε τον αμαρκάριστο Γεωργιάδη στη μικρή περιοχή, ο τελευταίος σούταρε στην κίνηση, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βιβιάνι.

Στο 82ο λεπτό και μετά από πάσα του Αθανασιάδη, ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε -κακώς- αφού ο βοηθός υπέδειξε τον Αθανασιάδη σε θέση οφσάιντ.

Στις καθυστερήσεις (90'+4') ο Μαρσελίνιο έκανε πολύ καλό πλασέ, μετά από κόρνερ της ακριτικής ομάδας, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα και ο Φωτάκης σαν από μηχανής Θεός έσωσε τον ΠΑΟΚ πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Ετο, Αρίας, Μπαλάφας, Βιεϊρίνια - Βάλλας, Βασιλακάκης, Ντάνι

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (87΄ Τσουκαλάς), Γεωργιαδης (83΄ Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (86΄ Μάνταλος), Σουάνης (57΄ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68΄ Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου