Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στο Γκίνες οι φίλοι της Ρίβερ!


ΣΗΜΑΙΑ ΜΗΚΟΥΣ 7.829,84 Μ.

Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ Θα μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το ετοίμαζαν καιρό, το παρουσίασαν χθες. Σχεδόν 100.000 άνθρωποι, φίλοι της αργεντίνικης ομάδας, έλαβαν μέρος σε μια ξεχωριστή πορεία, κρατώντας στα χέρια τους τη μεγαλύτερη σημαία που φτιάχθηκε ποτέ.

Ηταν στα χρώματα της ομάδας (κόκκινο και λευκό), στην κορυφή της ήταν γραμμένα τα αρχικά του συλλόγου (CARP, δηλαδή Club Atletico River Plate) και είχε μήκος 7.829,84 μέτρα και ζύγιζε πάνω από 2,5 τόνους.


Η πορεία ξεκίνησε από την συνοικία Παλέρμο στο Μπουένος Αϊρες εκεί όπου ήταν το προηγούμενο γήπεδο της ομάδας και τερμάτισε στη νυν έδρα της, το Μονουμεντάλ, ύστερα από τρεις περίπου ώρες. Εκεί κατέκλυσαν τις εξέδρες για να γιορτάσουν αυτό το επίτευγμα με τη σημαία-πανό και παρακολούθησαν ένα παιχνίδι μεταξύ της β' ομάδας και αυτής των U-20 ετών του συλλόγου. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν περίπου 6,5 χιλιόμετρα, όπερ σημαίνει ότι η σημαία κάλυψε όλο τον δρόμο, δίχως καν να μετακινηθεί.


Σαφώς και πέτυχαν τον στόχο τους οι οπαδοί της Ρίβερ, αφού πουθενά στον πλανήτη δεν είχε φτιαχτεί τόσο μεγάλη σημαία. Τις επόμενες μέρες θα κοπεί σε μικρά κομμάτια και θα μοιραστεί ως κειμήλιο στους οπαδούς και φυσικά θα μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Η μεγαλύτερη σε μήκος σημαία οπαδών στον πλανήτη ως χθες ήταν αυτή της Ροσάριο Σεντράλ. Οι φίλοι της ομάδας έφτιαξαν μια σημαία μήκους 4.380 μέτρων για να γιορτάσουν τα 120ά γενέθλια του συλλόγου τους, αλλά πλέον είναι στη δεύτερη θέση. Στην Ισπανία οι φίλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης στη συμπλήρωση των 100 χρόνων των «ροχιμπλάνκος» έφτιαξαν σημαία 3.500 μέτρων.

Υπό διαφορετικό πρίσμα, αν μετρήσουμε το εμβαδόν και όχι το μήκος, από τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες είναι αυτή της Πενιαρόλ της Ουρουγουάης. Στις 12 Απριλίου του 2011, στην αναμέτρηση της Πενιαρόλ με την Ιντεπεντιέντε για το Κόπα Λιμπερταδόρες, οι οπαδοί της πρώτης κάλυψαν με σημαία ολόκληρο το ένα πέταλο του γηπέδου.

Οι διαστάσεις της ήταν 309 μέτρα μήκος και 45,8 μέτρα πλάτος, δηλαδή 14.000 και κάτι τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν!




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου