Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στην Αμερική και στην Βρετανία στο διαδικτυακό τζόγο

Η ιστορία της απαγόρευση του διαδικτυακού τζόγου στην Αμερική είναι παλιά και όπως έχουν δείξει έρευνες τα 2/3 του αμερικανικού πληθυσμού είναι ενάντια στο διαδικτυακά τζόγο. Το 2006 ο Τζορτζ Mnous ως πρόεδρος των ΗΠΑ, υπέγραψε τον νόμο περί ασφάλειας και ευθύνης για κάθε λιμένα, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την αμερικανική αγορά διαδικτυακού τζόγου.

Αυτό συνέβη καθόσον ο εν λόγω νόμος περιελάμβανε μια προσθήκη, τον νόμο UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) που απαγόρευε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μεταφέρουν χρήματα τζογαδόρων σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Η εν λόγω αγορά υπέστη καθίζηση εξαιτίας αυτού του νόμου και τον Απρίλιο του 2011 δέχθηκε νέο πλήγμα. Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έφερε στο προσκήνιο την ομοσπονδιακή υπόθεση με κατηγοροΰμενους τους τρείς ιδρυτές των μεγαλύτερων εταιρειών διαδικτυακού πόκερ. Ετσι οι εταιρείες PokerStars , Full Tilt Poker και Cereus φέρονται μπλεγμένες σε υποθέσεις τραπεζικής απάτης και ξεπλύματος χρήματος.




Βρετανική παράδοση
Η Βρετανία με παράδοση ετών στον τζόγο αποτελεί την πλέον ώριμη αγορά στον κόσμο για εταιρείες διαδικτυακού τζόγου καθότι είναι η πλέον αδειοδοτημένη και φορολογητέα αγορά. Το 2011 υπήρξε άνοδος 5% στον διαδικτυακά τζόγο από την προηγούμενη χρονιά. Ο βρετανικός αδειοδοτημένος διαδικτυακός  τζόγος αποτελεί το 12% του μεριδίου της αγγλικής αδειοδοτημένης αγοράς του τζόγου. Οι μεγαλύτερες δραστηριότητες σε διαδικτυακά τζόγο παρατηρούνται σε νόμιμες ιστοσελίδες που η έδρα τους  είναι στο εξωτερικό όπως αυτή του Γιβραλτάρ.



Η αμερικανική αγορά σήμερα

To internet Poker Freedom Act του 2013 είναι μέρος του προγράμματος για την αδειοδότηση οτο Διαδίκτυο και την απελευθέρωση στην αγορά. Το νομοσχέδιο αυτό που εισηγήθηκε στις Πολιτείες της Νεβάδας, του Νιου Τζέρσεϊκαι του Ντελαγουέρ καθιστά τη διαδικασία αδειοδότησης πολύ απαιτητική.

Κι αυτό διότι το πόκερ έχει ιστορικά κατηγορηθεί και ειδικότερα το διαδικτυακά πόκερ, για υποθέσεις διαφθοράς και απάτης. Ομως η στιγμή της νομιμοποίησης του διαδικτυακού τζόγου στην Αμερική συμπίπτει με την παγκόσμια άνοδο του διαδικτυακού πόκερ. Γι' αυτό το Νιου Τζέρσεϊ έγινε η τρίτη Πολιτεία μετά τη Νεβάδα και το Ντελαγουέρ που νομιμοποιεί το διαδικτυακά τζόγο.

Σύμφωνα, δε, με μελέτες η διαδικτυακά αγορά τζόγου θα αποφέρει σε ετήσια βάση από 50 μέχρι 250 εκατομμύρια, ενώ υπολογίζεται πως για την αγορά του Νιου Τζέρσεϊ μόνο θα αποδώσει από 500 εκατομμύρια μέχρι ένα δισεκατομμύριο έσοδα

Διαβάστε το άρθρο "Η γάτα δεν πιάνει το ποντίκι στο κυνήγι του διαδικτυακού τζόγου" στην πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  της Νεκταρίας Τσερπελή



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου