Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Στο Hall of Fame της FIBA ανήκει από σήμερα ο Νίκος Γκάλης

Το όνομα του Νίκου Γκάλη γράφτηκε σήμερα στο "μουσείο της δόξας" του μπάσκετ, δίπλα σ' αυτό του Μπιλ Ράσελ και άλλων μεγάλων αθλητών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών του παγκόσμιου μπάσκετ.

Η 20αμελής "πρώτη τάξη" του Hall of Fame της FIBA "ορκίστηκε" στην Αλκομπέντας της Μαδρίτης. Ο ζωντανός "θρύλος" του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο 6ος στη σειρά που παρέλαβε την τιμητική διάκριση από τον Αυστραλό πρόεδρο της FIBA, Μπομπ Έλφινστον.




"Ευχαριστώ τη FIBA για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στην πρώτη τάξη. Χωρίς μεγάλη ομάδα πίσω του, κανένας παίκτης δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του και να κάνει μεγάλα πράγματα. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες, τους προπονητές και την ελληνική ομοσπονδία που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια," δήλωσε ο Νίκος Γκάλης.


Περίπου 30 Έλληνες φίλαθλοι από τον σύλλογο της "επίσημης αγαπημένης", "Πελαργοί" είχαν προμηθευτεί προσκλήσεις και ήταν παρόντες στην ένταξη του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame. Την ώρα που ο Γκάλης κατευθυνόταν προς το βήμα για να παραλάβει την τιμητική πλακέτα, εκείνοι άρχισαν να τραγουδούν δυνατά "Είσαι Θεός, είσαι Θεός, είσαι Θεός μοναδικός" κάνοντας τον Γκάλη να... κοκκινήσει και τους επισήμους στην αίθουσα "La Sfera Community Center" της Μαδρίτης να χαμογελάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου