Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις δεκάδων τούρκων φιλάθλων στην Κωνσταντινούπολη

Μαζικές συλλήψεις φιλάθλων του ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα της Παρασκευής 72  φιλάθλους της Μπεσίκτας, της Γαλατασαράι και της Φενερμπαχτσέ σε διάφορες συνοικίες της Πόλης. Οι φίλαθλοι των τριών μεγάλων ομάδων της Κωνσταντινούπολης είχαν πρωταγωνιστήσει στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, που θεωρούνται ύποπτοι για 16 εγκληματικές πράξεις,  βρίσκεται και ο Αλεν Μαρκαριάν, που είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών της Μπεσίκτας, το «Καρσί».

Την Κυριακή (22/09) εκατοντάδες οπαδοί της Μπεσίκτας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ντέρμπι με τη Γαλατασαράι και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Είκοσι απ’ αυτούς συνελήφθησαν αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η πειθαρχική επιτροπή της τουρκικής ομοσπονδίας τιμώρησε την Μπεσίκτας με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 70.000 τουρκικών λιρών (περίπου 25.000 ευρώ) για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου