Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μπεργκ και Φιγκερόα «μεταμόρφωσαν» τον ΠΑΟ σε... Παναθηναϊκό


Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του. Για τους «πράσινους», που ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, σκόραραν οι Μπεργκ (59΄) και Φιγκερόα (77΄), ενώ για τους Αρκάδες είχε ισοφαρίσει ο Ντε Μπλάσις στο 60ο λεπτό.


Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, αρκετές προσωπικές μονομαχίες, πάθος κι ένταση αλλά έλειπαν οι κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ένα σουτ του Κλωναρίδη στο 13ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Ερνάντεζ, ενώ στο 27΄ και σε σέντρα του Πράνιτς από αριστερά ο Μπεργκ, στο πίσω δοκάρι, έπιασε δύσκολη κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο: στο 47΄ ένα καλό σουτ του Ζέκα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αστέρα και στο 50΄ ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Ερνάντεζ αλλά απέτυχε να τον νικήσει.

Η πίεση των «πράσινων» απέφερε καρπούς στο 59ο λεπτό, όταν ο Σίλντεφελντ με βαθιά μπαλιά έψαξε τον Μπεργκ, ο Σουηδός κατέβασε με το στήθος, έφερε την μπάλα μπροστά του και με «ξερό» σουτ άνοιξε το σκορ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η χαρά των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν κράτησε παρά δευτερόλεπτα, αφού μετά τη σέντρα ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και βρήκε χώρο και χρόνο για να «ζυγίσει» το δεξί του και να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Καπίνο, για το 1-1.

Ο αγώνας είχε όμως ακόμη δρόμο, καθώς ο Φιγκερόα επιβεβαίωσε την κλάση του σκοράροντας τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο: στο 77΄ ο Λαγός έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά και ο Αργεντινός με προβολή στο πέσιμό του πρόλαβε τους αντίπαλους αμυντικούς και έγραψε το τελικό 2-1.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παππάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Σίλντεφελντ - Μπαράλες, Τσαμπούρης, Εντό, Ναβάρο, Πιπίνης




ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74΄ Φιγκερόα), Ντίνας (80΄ Μέντες), Μπεργκ (90΄+ Μπαϊράμι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80΄ Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54΄ Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78΄ Χουάνμα).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου