Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Προφανείς οι επιλογές στα ντέρμπι

Το «σημείο G» σας προτείνει παιχνίδια για το Στοίχημα. 


Για σήμερα οι προτάσεις του Πάνου Γαρίδη από το kingbet.net.


Οι οπαδοί της Λάτσιο έχουν γνωρίσει αρκετές χαρές τα τελευταία χρόνια. Σαν αυτές με τις νίκες επί της Ρόμα δεν μπορούν όμως να συγκριθούν με άλλες. Αποκορύφωμα η τελευταία στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, τον πρώτο στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων, με το γκολ του Λούλιτς. Δεκατρείς ημέρες αργότερα 4.000 οπαδοί των «λατσιάλι» έκαναν την… κηδεία της συμπολίτισσάς τους. Το τελευταίο… αντίο δόθηκε στη γέφυρα Μίλβιο με τους φίλους της Λάτσιο να κρατάνε πλακάτ, «κηδειόχαρτα» και φυσικά να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των «τζιαλορόσι». Δεν είναι και μικρό πράγμα ο απολογισμός των τεσσάρων νικών και της μίας ισοπαλίας στα 5 τελευταία μεταξύ τους ντέρμπι. Τι έχει να αντιπαρατάξει η Ρόμα σε αυτό; Αρχικά ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό: η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες με τους «τζιαλορόσι» να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας ήταν στις 18 Απριλίου 2010. Η Λάτσιο προηγήθηκε με τον Ρόκι στο 14’, όμως η Ρόμα γύρισε το ματς (άσο ημίχρονο – διπλό τελικό) και πήρε τη νίκη με τα δύο γκολ του Βούτσινιτς στο 53’ με πέναλτι και στο 63’. Κατά δεύτερον οι «τζιαλορόσι» παρουσιάζονται φέτος πολύ πιο σοβαροί και αποτελεσματικοί. Φυσικά το γεγονός ότι έχουν το απόλυτο έπειτα από τρεις αγωνιστικές δεν μπορεί να τους τοποθετήσει αυτόματα στους διεκδικητές του τίτλου ή της πρώτης τριάδας, όμως είναι ορατές οι διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες των Λουίς Ενρίκε, Ζέμαν, Αντρεατσόλι. Πλέον έχουν σχέδιο στο παιχνίδι τους και δεν το παρατούν, όταν βρεθούν πίσω στο σκορ, όπως έδειξαν και τη Δευτέρα στην Πάρμα. Στη Λάτσιο η γκρίνια δεν έχει σταματήσει παρά το κυριακάτικο 3-0 επί της Κιέβο στο «Ολίμπικο. Φυσικά μία ακόμα νίκη επί των «τζιαλορόσι» θα κρύψει κάτω από το χαλί για κάμποσο καιρό ακόμα τα προβλήματα. Μειονέκτημα για τους «λατσιάλι» η κούραση από το ματς της Πέμπτης που έδωσαν με τη Λέγκια Βαρσοβίας για το Γιουρόπα Λιγκ, την ίδια ώρα που η προσεχής αντίπαλός τους συνέχιζε απερίσπαστη την προετοιμασία της για το μεγάλο ντέρμπι. Για όλους αυτούς τους λόγους η νίκη της Ρόμα (στο 2.04) αποτελεί το βασικό μου σημείο από το σημερινό πρόγραμμα στη Σέριε Α.



Ομολογώ πως βλέποντας τα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας της Ιντερ και την γκρίνια που υπήρχε από πλευράς Ματζάρι για την αδυναμία του Μπράνκα να κάνει καμιά μεταγραφή της προκοπής, απορούσα πώς αυτή η ομάδα μπορεί να τερματίσει πάνω από την 6η-7η θέση. Η εμφάνιση των «νερατζούρι» με τη Γιουβέντους με έπεισε πως οι Μιλανέζοι έχουν μπει πλέον στο σωστό δρόμο. Δεν ξέρω, αν στο τέλος της σεζόν θα πάρουν το σκουντέτο, θα τερματίσουν στην τριάδα ή πιο χαμηλά, όμως είναι πλέον βέβαιο πως η δουλειά του Ματζάρι αρχίζει και αποδίδει. Θα χρειαστεί φυσικά διάρκεια στην απόδοσή τους και σοβαρότητα, όμως η έλλειψη παράλληλων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αποτελεί μία καλή υποθήκη για τη συνέχεια. Σήμερα η Ιντερ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σασσουόλο, που μετρά τρεις ήττες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες της. Και μπορεί ο ισχυρός άνδρας των «νεροβέρντι», Τζόρτζιο Σκουίντσι να είναι Μιλανέζος και να δηλώνει φανατικός οπαδός της Μίλαν, όμως αυτό δεν θα είναι πιθανότατα αρκετό για να δει την ομάδα του να κόβει βαθμούς από την άλλη μεγάλη ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Στο 1.80 το «διπλό».


Ανέφερα για την υποχώρηση στην επικράτηση της Ρόμα στο ντέρμπι με τη Λάτσιο, όμως δεν μπορώ να θυμηθώ αντίστοιχο προηγούμενο με αυτό που συνέβη στην αρχή της εβδομάδας με το «διπλό» της Νάπολι. Μόλις έγιναν γνωστές οι σημαντικές απουσίες της Μίλαν όλος ο ντουνιάς σε κάθε γωνιά του πλανήτη όρμησε στο «διπλό», με συνέπεια κάποια στιγμή σχεδόν σε όλες τις εταιρίες αυτό να προσφέρεται σε χαμηλότερη απόδοση έναντι του άσου! Και αμφιβάλλω, αν ακόμα και στην εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα οι «παρτενοπέι» προσφέρθηκαν ποτέ ως φαβορί σε εκτός έδρας αναμέτρησή τους με τους «ροσονέρι». Το κακό… απόγινε με τις εμφανίσεις που έκαναν μεσοβδόμαδα οι δύο ομάδες στους πρώτους αγώνες τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Νάπολι έδειξε γιατί με τον Μπενίτεθ στον πάγκο της μπορεί να αποκτήσει ευρωπαϊκή στόφα νικώντας τη φιναλίστ της διοργάνωσης, Ντόρτμουντ και η Μίλαν πρέπει να ευχαριστεί όλους τους… αγίους που υπάρχουν, που γλίτωσε από τεράστιο κάζο στον αγώνα της με τη Σέλτικ. Ο καημένος ο Νιλ Λένον τραβούσε τα μαλλιά του μην μπορώντας να πιστέψει τις ευκαιρίες που χάνουν οι παίκτες του και τελικά χρειάστηκε μία… στραβοκλωτσιά του Ζαπάτα στο 82’ για να αλλάξει τη μοίρα του ματς. «Σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη χωρίς να κάνουμε καλή εμφάνιση» δήλωσε ο Αλέγκρι, αλλά πόσες φορές ακόμα θα… κοιμηθεί ο Θεός; Συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Τορίνο, την Τετάρτη στο Μιλάνο, νισάφι πια. Από προχτές υπήρξε μία σχετική «διόρθωση» με το «διπλό» να γίνεται πάλι ελαφρύ αουτσάιντερ έναντι του άσου, εξέλιξη που φυσικά με ευχαριστεί, λόγω της πρόθεσής μου να στηρίξω της Νάπολιτάνους. Πιστεύω ότι για τη Μίλαν και ο ένας βαθμός θα είναι μία θετική εξέλιξη σήμερα, προκειμένου να μην μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η γκρίνια για τις εμφανίσεις της από το ξεκίνημα της χρονιάς. Στο 2.84 το «διπλό», στο 3.32 το «Χ» για κάλυψη.



ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ – ΙΝΤΕΡ: 2 (1.80)
ΡΟΜΑ – ΛΑΤΣΙΟ: 1 (2.04)
ΜΙΛΑΝ – ΝΑΠΟΛΙ: 2 / Χ (2.84 / 3.32)




Για όλα τα τελευταία νέα των αγώνων αλλά και για περισσότερες προτάσεις για το Στοίχημα ενημερωθείτε από το Kingbet.net και από τις ζωντανές εκπομπές του Betradio.com.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου