Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το... πάρτι του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη

 Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Ολυμπιακός συντρίβει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν με σκορ 6-2 στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος εντός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετατρέπουν τον πρώτο τους αγώνα στους ομίλους σε… περίπατο. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στην φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς στην  κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ένα ματς που έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης λόγω ανακατασκευής του «Γ. Καραϊσκάκης». Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που σημείωσε τα τρία από τα έξι γκολ του Ολυμπιακού. Από ένα τέρμα πέτυχαν οι Γιαννακόπουλος και Ζέτερμπεργκ, ενώ οι Γερμανοί σημείωσαν και ένα αυτογκόλ. Παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στην Ευρώπη καθώς τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους, πίσω από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μακάμπι Χάιφα. 








Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (83' Οφορίκουε), Καρεμπέ, Ζιοβάνι (86' Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (90' Ντρασένα), Ζε Ελίας, Άντζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης.

Λεβερκούζεν: Τζούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71' Ογίγκβε), Βράνιες, Σνάιντερ (51' Μπρντάριτς), Νόιβιλ, Ράμελοφ, Κλάινε.
 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου