Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη πρόκριση ήταν «πράσινη»

Διαβάστε πώς ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πήρε την πρόκριση στoν β΄ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 

Δείτε τους πρωταγωνιστές.




Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964 ο Παναθηναϊκός στον αγώνα ρεβάνς για τον α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών νικά την Γκλεντόραν με 3-2. Μετά την ισοπαλία με 2-2 στο Μπέλφαστ μία εβδομάδα νωρίτερα οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν τους Βορειοϊρλανδούς στο γήπεδο της Λεωφόρου έχοντας την συμπαράσταση 27,000 φίλων τους , που στήριζαν την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.


Το σκορ για τον Παναθηναϊκό άνοιξε ο Λουκανίδης στο 18΄ της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ λίγο πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου ο Τέρνερ έκανε το 1-1. Στο 70΄ ο Λουκανίδης ξαναέβαλε μπροστά το «τριφύλλι» με το δεύτερο τέρμα που σημείωσε. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα η Γκλεντόραν με τον Ντέιβις έκανε το 2-2, σκορ που έστελνε τον αγώνα σε παράταση.

Ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ο Παπουτσάκης έκανε το 3-2 και χάρισε στους «πράσινους» την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση και πρόκριση στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου θα αντιμετώπιζαν την Κολονία. Ταυτόχρονα  ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε επόμενη φάση, της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έξι χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στον θεσμό.



Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Οικονομόπουλος, Σούρπης, Ανδρέου, Παπουλίδης, Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Δομάζος, Καμάρας, Λουκανίδης, Παπαεμμανουήλ, Παπουτσάκης







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου