Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εθνική Ουκρανίας απειλείται με αφαίρεση βαθμών για ναζιστικές προκλήσεις


Με αφαίρεση βαθμών ή αποκλεισμό της έδρας για μία αγωνιστική απειλείται η Ουκρανία, αφού σύμφωνα με αναφορά του FARE ("Football Against Racism in Europe"), μερίδα οπαδών της προέβη σε ναζιστικές προκλήσεις.

Οπαδοί της Εθνικής Ουκρανίας φέρεται να κρέμασαν πανό με ναζιστικό περιεχόμενο και μία μεγάλη φανέλα με τον αριθμό 88 κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Σαν Μαρίνο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός 88 χρησιμοποιείται από τους νεοναζί και, κατά μία εκδοχή, συμβολίζει τη φράση "Heil Hitler".

Ο Σέρχι Στοροζένκο επιβεβαίωσε ότι η FIFA διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και δεν αποκλείεται να επιβληθεί τιμωρία αποκλεισμού της έδρας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η Ουκρανία θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τον αγώνα με την Πολωνία.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, εξάλλου, τόνισε ότι περίπου 30 άτομα έκαναν ρατσιστική επίθεση (κραυγή μαϊμούς) στον Εντμάρ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Βραζιλία, αλλά είναι διεθνής με την ομάδα του Μιχαΐλο Φομένκο.

Αναφορικά με τη βαθμολογία του 8ου ομίλου, η Ουκρανία συγκατοικεί στη 2η θέση με το Μαυροβούνιο, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την Αγγλία και δύο παραπάνω από την Πολωνία, γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του αγώνα με την τελευταία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου