Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σισέ ήταν... άσφαιρος και ο Παναθηναϊκός «γκέλαρε» στην Τρίπολη


Όσο ο Τζιμπρίλ Σισέ έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ο Παναθηναϊκός, κουτσά στραβά έπαιρνε και τις νίκες, μόλις ο Γάλλος έμεινε «άσφαιρος», οι «πράσινοι» πέταξαν δύο ακόμη βαθμούς στα σκουπίδια, μένοντας στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αυτή η... γκέλα, είχε ως συνέπεια να πέσουν από την κορυφή, με τον Ολυμπιακό που νίκησε νωρίτερα τον Ατρόμητο, να βρίσκεται στο +2 από το «τριφύλλι».


Νίνης αντί Γκαρσία και οι 10 της Δανίας

Με σχήμα Κοπεγχάγης παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, με μοναδική διαφοροποίηση την είσοδο στην ενδεκάδα του Νίνη, αντί του Γκαρσία που είχε μείνει εκτός αποστολής. Στον αντίποδα, ο Αστέρας κατέβηκε για άλλο ένα παιχνίδι δίχως καθαρόαιμο σέντερ φορ, με τον Ροτζέριο να παίζει τον ρόλο του πιο προωθημένου...

Απειλούσε με μακρινά σουτ ο Αστέρας

Οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 3ο λεπτό, όταν ο Μαρίνος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος δεν πρόλαβε την μπάλα με προβολή για να την στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία. Ο Αστέρας είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και απειλούσε τον Παναθηναϊκό με σουτ από μακρινή απόσταση των Μπαστία, Ουντότζι και Ροτζέριο.

Μεγάλη ευκαιρία από Σισέ

Παρά την κακή του παρουσία, ο πρωταθλητής θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 29', όταν ο Ζιλμπέρτο έβγαλέ μπαλιά ακριβείας στον Σισέ, που πέρασε και τον Ντεγκρά, αλλά το πλασέ του γάλλου απέκρουσε πριν από τη γραμμή, σαν από... μηχανής Θεός ο Πουλίδο! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει 7-2 τελικές προσπάθειες δείγμα της εικόνας του αγώνα.

Ανακάτεψε την τράπουλα

Ο Φερέιρα με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι τον Κατσουράνη αντί του Σιμάο για να βοηθήσει στην δημιουργία φάσεων του Τριφυλλιού, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, με τους πράσινους ναι μεν να έχουν την κατοχή, αλλά να μην απειλούν. Επόμενο χαρτί του πορτογάλου ο Λέτο, αντί του Χριστοδουλόπουλου στο 58' με τον Αργεντινό να δίνει μια κάποια ώθηση, ενώ στο 75' μπήκε και ο Καραγκούνης αντί του Νίνη.

Κράτησε εύκολα ο Ντεγκρά

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Ντεγκρά, που κράτησε μάλλον εύκολα το μηδέν, με τους πράσινους να πετούν στα σκουπίδια ακόμη δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν τα εγχώρια σκήπτρα.

Το φιλμ του αγώνα...

8' Ο Νίνης έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να προλάβει και να μπει στην περιοχή του Αστέρα από αριστερά, αλλά ο Ντεγκρά βγήκε και έδιωξε σωτήρια σε ρόλο... λίμπερο.

10' Στην αντεπίθεση ο Αστέρας, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μπαστία, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Βύντρα και άλλαξε πορεία, αλλά χωρίς να μπερδέψει τον Τζόρβα.

21' Διαγώνιο σουτ του Ουντότζι μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Τζόρβα.

29' Ωραία μπαλιά του Ζιλμπέρο Σίλβα για τον Σισέ, αυτός πέρασε και τον Ντεγκρά ανοίγοντας τη μπάλα προς τα αριστερά της περιοχής του Αστέρα, ο Γάλλος έκανε το πλασέ, αλλά ο Πουλίδο έδιωξε πάνω στη γραμμή του τέρματος.

32' Ο Μάρτινς απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

53' Εκτέλεση φάουλ του Νίνη από καλή θέση, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

54' Ωραία μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου για τον Σισέ, αυτός έχασε το κοντρόλ μπαίνοντας στην περιοχή του Αστέρα και ο Ντεγκρά μπλόκαρε.

63' Φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, ο Σπυρόπουλος έβγαλε... επικίνδυνα σε κόρνερ, αφού στην κεφαλιά του η μπάλα πέρασε κοντά από την εστία του Τζόρβα. Στην εκτέλεση, ο Φυτανίδης σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

92' Εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ουριμπαρι, Μαρίνος, Φορτούνης, Μπαστία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (70` Καρέρα), Κρις, Ουντότζι (83` Φορτούνης), Ροτζέριο (90` Μπερτολίνι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (75` Καραγκούνης), Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (58` Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου