Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η ιστορία της "γρουσούζικης" ριγέ φανέλας του Παναθηναϊκού


Ο Παναθηναϊκός θα φορέσει το βράδυ την εμφάνιση με τις οριζόντιες ρίγες. 

Το Sport24.gr θυμάται ποια ήταν η τελευταία φορά που τη φόρεσαν και γιατί τελικά απαγόρευσαν αυτή τη... γρουσούζικη φανέλα.
Με μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση αναμένεται να παραταχθεί στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" θα φορέσουν κόντρα στον Παναιτωλικό για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι (σ.σ το έκαναν επίσης στο φιλικό με τη Λάτσιο) τη νέα φανέλα με τις οριζόντιες ρίγες.


Το Sport24.gr θυμάται την τελευταία φορά που φόρεσαν μια παρόμοιο και αποκαλύπτει την ιστορία που κρύβεται πίσω της.
Η τελευταία φορά που το "τριφύλλι" παρατάχθηκε σε επίσημο αγώνα με φανέλα που είχε πράσινες-άσπρες οριζόντιες ρίγες ήταν στις 3 Μαρτίου του 1968 σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο (λόγω κακής ποιότητας στην εικόνα οι ρίγες φαίνονται μόνο κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού των ομάδων πριν την έναρξη του παιχνιδιού).




Ο Παναθηναϊκός αν και καλύτερος στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Έχασε πολλές ευκαιρίες στην εστία του Ολυμπιακού, που είχε σε μεγάλη ημέρα τον Ξαρχάκο, τον τερματοφύλακα που ο μύθος τον ήθελε να έχει το ένα πόδι πιο κοντό από το άλλο. Κλασσική περίπτωση παιχνιδιού που η ομάδα κάνει συνεχόμενες φάσεις προς της εστίας, αλλά η μπάλα δεν θέλει με τίποτα να μπει.
Όπως αναφέρει και ο σπίκερ στο βίντεο: "οι Παναθηναϊκοί λένε ότι έπαιξαν καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Και αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά η μπάλα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό". Με σκόρερ του αγώνα τον Βασιλείου για λογαριασμό των "ερυθρολεύκων".

Στο "τριφύλλι" θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν γρουσούζικη και αποφάσισαν να μην τη φορέσουν ξανά. Όπως και έγινε. Πέρασαν 45 χρόνια για να βγει η φανέλα με την οριζόντια ρίγα από το ντουλάπι και μένει να δούμε αν οι παλιοί είχαν δίκιο ή αν τελικά οι προλήψεις δεν χωρούν στον αθλητισμό του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση φορέθηκε πρώτη φορά το 1930 και έχει μείνει στην ιστορία ως αυτή της νίκης με 8-2 επί του "αιωνίου" αντίπαλου.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου