Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Σέντρα στην Πρέμιερ Λιγκ με στηρίγματα


Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αναλύει την πρεμιέρα και δείχνει τον δρόμο για τα πρώτα κέρδη στο Νησί.

Tο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκινά με πάρα πολλές αλλαγές. Οι τρεις από τις τέσσερις πρώτες ομάδες της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, έχουν αλλάξει προπονητή και μόνο η Αρσεναλ συνεχίζει με τον Αρσέν Βενγκέρ, ενώ Τότεναμ και Λίβερπουλ παρουσιάζονται ενισχυμένες.



Εγραψα και μεσοβδόμαδα ότι η Τσέλσι δείχνει να έχει ένα προβάδισμα για τον τίτλο, αλλά όλα θα φανούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ξεκινά τη μάχη της από το «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στη νεοφώτιστη Χαλ, σε ένα ματς όπου πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετά γκολ και θα ακολουθήσω το Over. Δύσκολη έξοδο περιλαμβάνει η πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες αγωνίζεται στο «Λίμπερτι» απέναντι στη Σουόνσι κόντρα στην οποία δεν θα έχει εύκολη αποστολή. Η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ δεν έχασε κάποιο βασικό της στέλεχος από την περσινή πορεία της όπου κατέκτησε το Λιγκ Καπ της χώρας και μάλιστα κατάφερε να ενισχυθεί με τη μεταγραφή ρεκόρ στην ιστορία της με τον Μπονί. Εδώ θα ακολουθήσω με ρίσκο το 1Χ.



Στο «Ανφιλντ» η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Στόουκ, η οποία μετά από επτά χρόνια θα έχει άλλον προπονητή στον πάγκο της. Ο Μάρκ Χιουζ αντικατέστησε τον Τόνι Πιούλις και καλείται να αλλάξει και αγωνιστική νοοτροπία στην ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και περιμένω από τη Στόουκ να προσέχει πάρα πολύ την άμυνά της και φέτος σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Το παιχνίδι κινείται προς το Under, αλλά και ο «άσος» θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιωθεί.



Στο «Χόθορνς» η Γουέστ Μπρόμιτς υποδέχεται τη Σαουθάμπτον και θα ακολουθήσω το Χ2. Οι γηπεδούχοι καλούνται να ζήσουν πλέον χωρίς το εύκολο γκολ του Λουκακού, ενώ οι «Αγιοι» ενισχύθηκαν σε θέσεις που πραγματικά είχαν ανάγκη και περιμένω ότι θα παρουσιαστούν καλύτεροι από πέρυσι. Γκολ περιμένω στο Γουέστ Χαμ - Κάρντιφ, όπου οι φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν τα «σφυριά», παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι διαθέτουν πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.





ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ

ΠΑΙΧΝΙ∆Ι             ΕΠΙΛΟΓΗ


Σουόνσι - Μαν. Γιουν.   1Χ





 «Ασοι» για Νόριτς και Σάντερλαντ

Στην Εβερτον υπάρχει πλέον η νέα εποχή με τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Μόγες. Η Νόριτς ήταν η ομάδα που αντιμετώπισε πέρυσι τα περισσότερα επιθετικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό προσπάθησε και κατάφερε να ενισχυθεί με καλές μεταγραφές. Ο ενθουσιασμός της έδρας πιστεύω ότι θα κρίνει τελικά και την πρεμιέρα για τις δύο ομάδες και θα ακολουθήσω τον «άσο». Καλή περίπτωση «άσου» δείχνει και η Σάντερλαντ, η οποία υποδέχεται τη Φούλαμ. Ο Πάολο Ντι Κάνιο πραγματοποίησε αρκετές μεταγραφές, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του και να πραγματοποιήσει μια πορεία καλύτερη από την περσινή. Η Φούλαμ δεν έχει πολλές αλλαγές, αλλά στην πρεμιέρα δίνω πρώτη τύχη στις «Μαύρες Γάτες».





Η πρόταση

ΠΑΙΧΝΙ∆Ι             ΕΠΙΛΟΓΗ


Νόριτς - Εβερτον             1

Σάντερλαντ - Φούλαμ   1






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου