Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κρόιφ: "Οι Γερμανοί πιο δυνατοί επειδή έπιναν μπύρες"


Ο Γιόχαν Κρόιφ πήρε θέση για τους ισχυρισμούς περί ντόπινγκ από τους Δυτικογερμανούς στις δεκαετίες του '60 και του '70, αποδίδοντας τη φυσική τους κατάσταση στην κατανάλωση μπύρας.


Διαβάστε λεπτομέρειες.


Μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου του Βερολίνου που έκανε λόγο για χρήση αναβολικών στεροειδών σε διάφορα αθλήματα στη Δυτική Γερμανία, ο Γιόχαν Κρόιφ αποφάσισε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Αφορμή φυσικά το γεγονός ότι η Ολλανδία πήρε μέρος στον τελικό του Μουντιάλ του 1974, όπου έχασε το τρόπαιο από τους Δυτικογερμανούς (2-1).


"Έχω ακούσει τις ιστορίες για τη χρήση ντόπινγκ στη Δυτική Γερμανία και ο κόσμος με ρωτάει για το αν παρατήρησα κάτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ καν να θυμηθώ για το αν γινόντουσαν τότε έλεγχοι ντόπινγκ μετά τους αγώνες. Δεν είδα κάτι το παράξενο κατά τη διάρκεια του τελικού του με τη Δυτική Γερμανία", τόνισε ο Ολλανδός θρύλος σε στήλη που διατηρεί στην De Telegraaf και πρόσθεσε:

"Δεν ξέραμε κάτι περισσότερο από το ότι οι Δυτικογερμανοί ήταν πάντα μεγαλύτεροι και δυνατότεροι από εμάς.

Ήταν καλύτερα αναπτυγμένοι από άποψη φυσικής κατάστασης, όμως όλοι έλεγαν πάντα πως αυτό γινόταν επειδή έπιναν περισσότερη μπύρα".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου