Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Πνίγηκε» με το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ

 Ο ΠΑΟΚ έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του. Μεμιάς έσβησαν τα αστέρια (του Τσάμπιονς Λιγκ) και χάθηκε το όνειρο της συμμετοχής για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χθες το βράδυ στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα «πνίγηκε» με δικό του... σεντόνι, το οποίο δεν θα ανεμίζει ούτε και φέτος στην έδρα του, καθώς κρίθηκε ανεπιτυχής και η τρίτη απόπειρα (είχαν προηγηθεί οι αποκλεισμοί των αγωνιστικών περιόδων 2004-05 και 2010-11).


Με δέκα παίχτες

Κρίθηκε, όμως, επιτυχής η... αυτοκτονία των παιχτών του Χουμπ Στέφενς, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να αγωνίζονται με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 64' (αποβολή του Τζόουνς με δεύτερη κίτρινη κάρτα), με το αποτέλεσμα του αγώνα να βρίσκεται στο σκορ (1-1) του πρώτου ματς, δέχθηκαν δύο γκολ στα εναπομείναντα 28 λεπτά από τη Σάλκε των 10 παιχτών και αποχαιρέτησαν το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα απέφερε στην ομάδα τους έσοδα τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ, όπερ σημαίνει ότι πέραν της Σάλκε, κερδισμένος αναδεικνύεται και ο Ολυμπιακός, καθώς δεν θα μοιραστεί -με τον «Δικέφαλο»- το market pool, ενώ τώρα, με τον... υποβιβασμό στο Γιουρόπα Λιγκ (θα τεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και αύριο θα μάθει τους αντιπάλους του), στο ταμείο της ΠΑΕ δεν προβλέπεται να εισρεύσουν περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ, καθώς η πρόκριση στους ομίλους αποτιμάται σε 1,3 εκατ. (αντί 8,6 εκατ. ευρώ που μεταφράζεται η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), συν περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που είναι το ποσόν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.


Ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαιώματα στην αντίπαλό του να ελπίζει ότι μπορεί να προκριθεί, κι εκείνη δεν άφησε τις ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες. Κυρίως δε, επέτρεψε στους Ντράξλερ και Σάλαϊ να αφήσουν τη στάμπα τους στη νίκη-πρόκριση της γερμανικής ομάδας, με τον πρώτο, διεθνή Γερμανό, παρότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 του χρόνια, να δίνει μια ασίστ και να πετυχαίνει ένα γκολ (το 2-1 στο 67') και τον δεύτερο, νεοαποκτηθέντα από τη Μάιντς, να σημειώνει δύο γκολ (43' και 90') και να μετράει ήδη τέσσερα τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια με τη νέα του ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ, που κυνηγούσε συνεχώς το σκορ, ισοφάρισε δύο φορές τον αγώνα (στο 51' με τον Αθανασιάδη και στο 78' με τον Κατσουράνη), ενώ απώλεσε και δύο κλασικές ευκαιρίες (με τον Λούκας στο 68' και τον Στοχ στο 81') για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή και να κατακτήσει την πρόκριση.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).

ΣAΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Σαντάνα, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (61' Μέγιερ, 70' Νόισταντερ), Τζόουνς, Φαρφάν (83' Μάτιπ), Κλέμενς, Ντράξλερ, Σάλαϊ.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

1ο ΓΚΡΟΥΠ
Βαλένθια, Λυών*, Τότεναμ, Ντινάμο Κιέβου, Αϊντχόφεν*, Μπράγκα, Στουτγκάρδη, Μπορντό, Ρουμπίν Καζάν, Σεβίλλη, Φενερμπαχτσέ, Σταντάρ Λιέγης

2ο ΓΚΡΟΥΠ
Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Λάτσιο, Σπαρτάκ Μόσχας, Αλκμααρ, Σέλτικ*, ΑΠΟΕΛ, Μπεσίκτας, ΠΑΟΚ, Σάλτσμπουργκ, Γκενκ, Σεντ Ετιέν

3ο ΓΚΡΟΥΠ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντνιέπρ, Τραμπζονσπόρ, Ανζί, Μπέτις, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Γουίγκαν, Σουόνσι, Φράιμπουργκ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γκιμαράες, Φέγενορντ

4ο ΓΚΡΟΥΠ
Λέγκια, Μακάμπι Χάιφα, Ραπίντ Βιένης, Πάσος Φερέιρα*, Νόρντζελαντ, Εστορίλ Νις, Σερίφ Τιρασπόλ, Τσερνομόρετς, Μάριμπορ*, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λουντογκόρετς

*Αν αποκλειστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου