Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Έρχονται οι “τίγρεις”

Η Χαλ Σίτι θα λέγεται πλέον Χαλ Τάιγκερς, μιας και οι ιδιοκτήτες του συλλόγου στοχεύουν σε ένα ισχυρό όνομα για τη διεθνή αγορά. Το Σίτι είναι πολύ κοινότυπο, ενώ το Τάιγκερς πολύ καλύτερο όπως ισχυρίζονται.

Για 109 χρόνια οι Άγγλοι την ξέρουν ως Ποδοσφαιρικό Σύλλογο της Χαλ Σίτι, ή σκέτο "Χαλ Σίτι". Από εδώ και στο εξής όμως ο σύλλογος αλλάζει όνομα, μιας και οι ιδιοκτήτες του θέλουν να του δώσουν μια ονομασία που θα μπορεί να κάνει "γκελ" στη διεθνή αγορά.

Οι ισχυροί άνδρες της ομάδας, Ασέμ και Εχάμπ Αλάμ, θέλουν πλέον ο σύλλογος να ονομαστεί "Χαλ Τάιγκερς" καθώς η λέξη Σίτι είναι πολύ κοινότυπη."Τη λέξη Σίτι χρησιμοποιούν πολλές ομάδες, η Λέστερ, η Μπρίστολ, η Μάντσεστερ και πολλές άλλες. Στη διεθνή αγορά όσο μικρότερο είναι το όνομα, τόσο πιο εύκολα κάνει επιτυχία", τα λόγια του Ασεμ Αλάμ, ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Ο Αλάμ ανέλαβε τη Χαλ το 2010, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας και πιστώνεται την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Συνέχισε λέγοντας: "Πάντα μ' άρεσαν τα μικρά ονόματα. Σου δίνουν δύναμη στο χώρο της αγοράς. Όσο μικρότερο το όνομα, τόσο μεγαλύτερη η δύναμή του. Με το Τάιγκερς, μιλάμε για ένα πολύ δυνατό όνομα".


"Το Σίτι είναι πραγματικά άθλιο όνομα, ενώ αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα σαν ονομασία του συλλόγου (Hull City Association Football Club) είναι πολύ μεγάλο, πρέπει να αλλάξει".

Ο γιος του Ασέμ και αντιπρόεδρος του συλλόγου, Εχάμπ, υποστήριξε τα λεγόμενα του πατέρα του για την αλλαγή του ονόματος του συλλόγου μετά από 109 χρόνια. Ο σύλλογος θα αναφέρεται τοπικά στην αρχή ως "Χαλ Σίτι Τάιγκερς", ενώ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα ονομάζεται, "Χαλ Τάιγκερς".

Το έμβλημα του συλλόγου είναι η τίγρης, ενώ οι ρίγες σε πορτοκαλί και μαύρο χρώμα παραμένουν τα χαρακτηριστικά του. "Πετάμε κάτι που είναι περιττό και φτιάχνουμε ένα πολύ ισχυρό brand name", τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Χαλ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου