Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σέντρα σε Γαλλία και Γερμανία με τις πρωταθλήτριες να ρίχνονται πρώτες στη μάχη


Λίγες ημέρες μετά τους αγώνες που έδωσαν οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου, ανοίγει την Παρασκευή η «αυλαία» και του πρωταθλήματος στη Γερμανία για τη σεζόν 2013-14.

Η Μπάγερν Μονάχου, η οποία την περυσινή αγωνιστική περίοδο πανηγύρισε το «τρεμπλ», ξεκινάει εντός έδρας την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας, καθώς υποδέχεται την Παρασκευή στην «Αλιάντς Αρένα» την Γκλάντμπαχ, στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της πρεμιέρας.


Στο μεταξύ, η -πρωταθλήτρια του 2011 και του 2012- Ντόρτμουντ, που είδε πέρυσι την... πλάτη των Βαυαρών, αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ, ενώ την ίδια ημέρα η Λεβερκούζεν φιλοξενεί τη Φράιμπουργκ. Η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Γκελζενκίρχεν, όπου η Σάλκε υποδέχεται το Αμβούργο.



Το πρόγραμμα της πρεμιέρας 

Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ 9/8
Χοφενχάιμ-Νυρεμβέργη 10/8
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 10/8
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 10/8
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 10/8
Χέρτα Βερολίνου-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 10/8
Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ-Βέρντερ Βρέμης 10/8
Μάιντς-Στουτγκάρδη 11/8
Σάλκε-Αμβούργο 11/8




Γαλλία


Την Παρασκευή κάνει πρεμιέρα και το γαλλικό πρωτάθλημα για τη σεζόν 2013-14, με την -κάτοχο του τίτλου- Παρί Σεν Ζερμέν να αντιμετωπίζει στο Μονπελιέ την (πρωταθλήτρια του 2012) τοπική ομάδα.

Στο μεταξύ, η «νεοφώτιστη» Μονακό, που δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί ενόψει της επιστροφής της στα «μεγάλα σαλόνια», αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Ρανταμέλ Φαλκάο, Χάμες Ροντρίγκες και Ζοάο Μουτίνιο, αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας την Μπορντό, ενώ η Λιόν υποδέχεται τη Νις. Την Κυριακή η Σεντ Ετιέν αναμετράται στο Αιάκειο με την Αζαξιό, ενώ η «αυλαία» της πρεμιέρας κλείνει στο Γκινγκάμπ, όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τη Μαρσέιγ.


Το πρόγραμμα της πρεμιέρας 

Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν 9/8
Μπορντό-Μονακό 10/8
Εβιάν-Σοσό 10/8
Λιλ-Λοριάν 10/8
Λιόν-Νις 10/8
Ναντ-Μπαστιά 10/8
Ρεν-Ρεμς 10/8
Βαλανσιέν-Τουλούζ 10/8
Αζαξιό-Σεντ Ετιέν 11/8
Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ 11/8



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου