Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Θρίαμβος Γιουβέντους στο Supercoppa

Η είσοδος του Πολ Πογκμπά και τα 3 γκολ μέσα σε 5 λεπτά με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου αποδείχθηκε καθοριστικά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν από τη Γιουβέντους.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας διέλυσαν 4-0 την κυπελλούχο Λάτσιο και άρχισαν θριαμβευτικά τη σεζόν.


Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας κόσμου κ-20, Γαλλίας, αξιοποίησε την ευκαιρία που του παραχώρησε ο τραυματισμός του Κλαούντιο Μαρκίζιο στο γόνατο στο 20ό λεπτό και μερικές στιγμές αργότερα άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι.

Η "γηραιά κυρία" δεν έθελξε με την απόδοσή της μέχρι αυτό το σημείο και ο δυναμισμός της ομάδας του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς την καθιστούσε άξιο αντίπαλο των μόνιμων κυρίαρχων του κάλτσιο τα τελευταία χρόνια. Οι καλές ευκαιρίες, όμως, εντοπίζοταν με το σταγονόμετρο, παρότι ο Αντόνιο Κόντε είχε στη διάθεσή του και τον Κάρλος Τέβες στη γραμμή κρούσης.


Και κάπου εκεί άρχισε το 2ο ημίχρονο. Από το 52' μέχρι το 56' η Γιουβέντους είχε σκοράρει 3 φορές με τους Τζιόρτζιο Κιελίνι, Στέφαν Λίχτσταϊνερ και Τέβες, σοκάροντας τους "λατσιάλι". Η επανάληψη του θριάμβου του 1998 μέσα στο "Ντέλε Άλπι" ήταν αδύνατη πλέον για τους Ρωμαίου, που απόντος ενός καλού Ερνάνες, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Η είσοδος των Σέρτζιο Φλόκαρι και Έντερσον δεν άλλαξαν τα πράγματα για τη Λάτσιο, με τον Κόντε να ενισχύει την αμυντική γραμμή του με τους Μάρτιν Κάσερες και Άντζελο Ογκμπόνα (ντεμπούτο). Δύο καλές στιγμές του Μίροσλαβ Κλόζε δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ και η Γιουβέντους κατέκτησε το τρόπαιο για 6η φορά στην ιστορία της.


Οι συνθέσεις

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (76' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ (83' Ογκμπόνα), Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο (20' Πογκμπά), Ασαμόα, Τέβες, Βούτσινιτς

Λάτσιο (4-5-1): Μαρκέτι, Καβαντά, Μπιάβα, Ντίας, Ράντου (56' Φλόκαρι), Μπίγλια, Λεντέσμα (58' Έντερσον), Καντρέβα, Ερνάνες (70' Ονάζι), Λούλιτς, Κλόζε





ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου