Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Όταν "έγραψε" ιστορία ως αουτσάιντερ


Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει μια μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Σάλκε, όπως είχε κάνει απέναντι στις "δυνατές" Αρσεναλ, Ουντινέζε και Φενέρ. Θυμηθείτε τα ματς με τους Άγγλους, τους Ιταλούς και τους Τούρκους.

Η προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης (21/8)... Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα ευνοϊκό σκορ στην Γερμανία απέναντι στην Σάλκε, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα τα δεδομένα για τον επαναληπτικό στην άδεια Τούμπα την επόμενη εβδομάδα. Τα πράγματα για τον "Δικέφαλο" κόντρα στους Γερμανούς σαφώς και είναι δύσκολα και θεωρείται το αουτσάιντερ στη "μάχη" με την Σάλκε.

Ωστόσο, τον συγκεκριμένο τίτλο τον είχε και παλαιότερα με πολύ δυνατές ομάδες και εν τέλει τα κατάφερε. Ας θυμηθούμε τις τρεις τελευταίες μεγάλες προκρίσεις του ΠΑΟΚ σε διπλά ματς, δηλαδή απέναντι σε Άρσεναλ, Ουντινέζε και Φενέρ...

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1997 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε στην Τούμπα τους Άγγλους, οι οποίοι ήταν το απόλυτο φαβορί. Ο "Δικέφαλος" όμως μέσα στην κατάμεστη έδρα του "έδειξε" τα δόντια του... Κέρδισε με 1-0 με τέρμα του Φραντζέσκου στο 61' και στο Χάιμπουρι υπερασπίστηκε αυτό το σκορ. Η Άρσεναλ προηγήθηκε με τον Μπέργκαμ στο 22' αλλά ο Βρύζας με γκολ στο 87' έδωσε την πρόκριση (1-1).



Στις 24 Οκτώβρη του 2000 ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο Φρίουλι κόντρα στην Ουντινέζε. Έκανε αρκετά καλή εμφάνιση αλλά με τέρμα του Μαρτζιότα στο 90' έχασε με 1-0. "Αντέδρασε" πάντως στην Τούμπα (09/11) και πήρε την πρόκριση. Προηγήθηκε με τέρμα του Καμπς στο 73', "πήγε" το ματς στην παράταση και εκεί "χτύπησε" ξανά ο Αργεντινός (102') και ο Φρούσος (108'). Τελικό σκορ 3-0 και πανηγύρι στην Τούμπα...



Στις 19 Αυγούστου του 2010 ο "Δικέφαλος" έπαιξε με την -δυνατή- Φενέρ στην Τούμπα. Κέρδισε με 1-0 με τέρμα του Βιεϊρίνια (στο 19'), αν και από το 57' αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βιτόλο. Το έργο του ήταν δύσκολο στην Τουρκία αλλά τα κατάφερε... Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 50' με γκολ του Εμρέ, ωστόσο στη παράταση σκόραρε ο Μουσλίμοβιτς (στο 102') και ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη πρόκριση 1-1).






ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου