Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αφιερωμένο στον Αντόνιο...


Στις 31 Αυγούστου του 2007 στην σκιά του θανάτου του Αντόνιο Πουέρτα πραγματοποιείται το Σούπερ Καπ Ευρώπης στο «Λουί Ντε» του Μονακό.

Η Μίλαν ως κάτοχος του Champions League και Σεβίλλη, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA, καλούνται να αφήσουν για 90 λεπτά στην άκρη το βαρύ κλίμα της απώλειας του αδικοχαμένου παίκτη της ομάδας της Ανδαλουσίας και να παίξουν μπάλα.


Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος, ενώ και οι δύο ομάδες, είχαν τυπωμένο στις φανέλες τους το όνομα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, που λίγες μέρες πριν είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο μέσα στο γήπεδο.

Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ στο 14', όταν ο Ντούντα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ρενάτο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντίντα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες της Σεβίλλης, όπως αναμενόταν δεν πανηγύρισαν το γκολ, αλλά αγκαλιασμένοι έδειχναν τον ουρανό αφιερώνοντας το τέρμα στον Αντόνιο Πουέρτα. Η Μίλαν σκόραρε στο 45', ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, αφού ο Ιντζάγκι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ιταλική ομάδα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 55’. Ο Πίρλο πάτησε την μπάλα στον Γκατούζο, ο οποίος από τα δεξιά έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Ιντζάγκι, ο οποίος έκανε το 1-1.

Οι  «ροσονέρι» πίεσαν και έξι λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Γιανκουλόφσκι με αριστερό βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πάλοπ. Στο 87' ο Κακά ανατράπηκε από τον Ντραγκουτίνοβιτς και ο Αυστριακός διαιτητής, Κόνραντ Πλάουτς, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το πέναλτι, ο Πάλοπ απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Κακά με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 3-1. Στις καθυστερήσεις η Σεβίλλη έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά η προβολή του Μαρέσκα μετά την κεφαλιά του Κερζάκοφ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά άουτ.

 Koρυφαίος παίκτης του αγώνα ψηφίστηκε ο Αντρέα Πίρλο.

Αυτός ήταν ο τελευταίος ευρωπαϊκός τίτλος για τη Μίλαν.

Οι «ροσονέρι» έφτασαν τις πέντε κατακτήσεις Σούπερ Καπ, κρατώντας ως σήμερα το ρεκόρ των περισσότερων.



Οι συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝ (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα, Καλάτζε, Γκατούζο (73' Εμερσον), Ιντζάγκι (88' Τζιλαρντίνο), Ζέεντορφ (89' Μπρόκι), Νέστα, Γιανκουλόφσκι, Πίρλο, Κακά, Αμπροζίνι, Οντο.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χουάντε Ράμος): Πάλοπ, Ντραγκουτίνοβιτς, Ντάνιελ Αλβες, Ντούντα (74' Μαρέσκα), Χεσούς Νάβας, Πόουλσεν, Ρενάτο, Κανουτέ, Εσκουντέ (83' Λουίς Φαμπιάνο), Μαρτί (65’ Κερζάκοφ), Κεϊτά.


Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία).

Κίτρινες: Γκατούζο - Ντούντα, Πόουλσεν.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου