Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις) όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος χαρακτήρισε καλό νέο την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ και πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής που περίπου 650 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό, αποφασιστικότητας, ικανότητας, συμβιβασμού διαφορών αν θέλετε επίσης και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο πια προόδου αν λάβουμε υπόψη ότι αυτό σήμερα είναι ένα καλό νέο μεταξύ άλλων δύο καλών νέων, που είχαμε σήμερα, το ένα είναι τα αποτελέσματα του επταμήνου για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Επίσης βγήκαν τα στοιχεία του εθνικού προϊόντος για το β΄ τρίμηνο του έτους που δείχνουν σαφή αποκλιμάκωση της ύφεσης κατά μια εκατοστιαία μονάδα του ΑΕΠ από το α' τρίμηνο στο β΄ τρίμηνο, άρα νομίζω ότι κλείνουμε μια περίοδο με καλά αποτελέσματα, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα τα συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, τόνισε: «Πραγματικά είναι μια μεγάλη ημέρα. Πετυχαίνουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επενδυτές που έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη και σας ευχόμαστε από καρδιάς να πετύχετε και να τρέξετε τον ΟΠΑΠ για πάρα πολλά χρόνια προς όφελος βέβαια του ΟΠΑΠ, των μετόχων και γενικότερα των εσόδων του Κράτους».

«Με τη σημερινή συμφωνία μεταβίβασης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση. Από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα», υπογράμμισε ο μέτοχος της Emma Delta, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, τόνισε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική. Αποδείξαμε ότι μπορούμε ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε νέες προσεγγίσεις και νέες λύσεις».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου