Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

UEFA: Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο «στημένους» διαιτητές

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό σε δύο διαιτητές, επειδή προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα αναμέτρησης για το Europa League, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο Αρμένιος ρέφερι, Αντράνικ Αρσενιάν, και ο βοηθός διαιτητή, Χοβάνες Αβαγκιάν, οι οποίοι διηύθυναν τη συνάντηση Ίντερ Τούρκου - Βίκινγκουρ, τιμωρήθηκαν με διά βίου αποκλεισμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξέτασή τους από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αρμενίας, η οποία είχε προηγηθεί της σημερινής τιμωρίας τους, οι δύο διαιτητές παραδέχθηκαν ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων, ο οποίος έληξε υπέρ της Βίκινγκουρ με 1-0.

Το σύστημα εντοπισμού στοιχηματικής απάτης της UEFA (BFDS), το οποίο παρακολουθεί περισσότερα από 32.000 παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όλων των αναμετρήσεων για την Α΄ και τη Β΄ κατηγορία, των αγώνων Κυπέλλου και των αναμετρήσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εντόπισε υπόπτα στοιχηματικά πρότυπα γύρω από τον αγώνα και αυτό προκάλεσε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου